17. januar 2021
Kamil Wilczek træner torsdag formiddag med hos FCK, kort efter at nyheden om hans skifte til klubben blev offentliggjort.
Kamil Wilczek træner torsdag formiddag med hos FCK, kort efter at nyheden om hans skifte til klubben blev offentliggjort.
Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Solbakken om Wilczeks FCK-skifte: Det er kontroversielt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Solbakken om Wilczeks FCK-skifte: Det er kontroversielt

FCK-manageren forstår godt, hvis fans af både FCK og Brøndby har en holdning til polakkens skifte til FCK.

Sport - 06. august 2020 kl. 11:29
Af Ritzau

Interessen var stor, da FC Københavns spillere torsdag formiddag trænede på klubbens træningsanlæg på Frederiksberg i København.

Det skyldtes delvist onsdagens 3-0-sejr over Istanbul Basaksehir i Europa League-ottendedelsfinalerne, men nok lige så meget, at FCK kort inden træningen havde sikret sig en markant tilgang.

Klubben henter angriberen Kamil Wilczek, som efter fire målrige år i Brøndby har tilbragt det seneste halve år hos tyrkiske Göztepe uden succes.

FCK-manager Ståle Solbakken lægger ikke skjul på, at han godt forstår, hvis både Brøndbys og FCK's fans skal bruge lidt tid på at fordøje nyheden.

- Jeg ser helt klart, at det er kontroversielt, siger nordmanden.

- Jeg ser helt klart, at begge fangrupper har lov og ret til at stille spørgsmålstegn ved det.

- Den ene gruppe føler sig forsmået, og den anden gruppe er i venteposition. Det forstår jeg godt, siger Ståle Solbakken.

32-årige Kamil Wilczek scorede sidste efterår 17 ligamål for Brøndby. Det betød, at han kun var et mål fra at ende som delt topscorer i Superligaen, selv om han slet ikke var med i forårssæsonen.

Adspurgt om hvorvidt det var med i Ståle Solbakkens overvejelser, at Kamil Wilczek tidligere har spillet for FCK's ærkerival, svarer manageren:

- Jo, men hans stærke overbevisning om, at han ville være en del af projektet, gjorde, at vi ikke brugte så mange sekunder eller minutter på det.

FCK-angriberen Jonas Wind, der scorede to mål mod Istanbul Basaksehir, forstår ligeledes, at Kamil Wilczeks skifte vækker følelser hos fansene.

- Det må da gøre ondt på Brøndbys fans. Han var deres anfører og helt store stjerne, og nu skifter han til rivalerne. Det er klart, at det sætter nogle følelser i gang.

- Det forstår jeg godt, men sådan er fodbold nu en gang. Det kan ske, og han har besluttet sig for, at det er bedst for hans karriere.

- Så er det ikke så meget med, hvor man har spillet før, det er, hvad der er bedst for en selv, siger Jonas Wind.

Den 21-årige angriber kan ifølge eget udsagn ikke finde på at spille for Brøndby.

- Nej, det vil jeg ikke. Det kan jeg godt skrive under på, siger Jonas Wind.

Kamil Wilczek, der scorede 92 mål i 163 kampe for Brøndby, har fået en treårig kontrakt med FCK.

Han er først spilleberettiget fra næste sæson og kan således ikke være med, når FCK på mandag møder Manchester United i Köln.

Det sker i kvartfinalerne i Europa League.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?