29. oktober 2020
FC København-træner Ståle Solbakken kræver en disciplineret indsats uden defensive fejl mod polske Piast Gliwice torsdag aften.
FC København-træner Ståle Solbakken kræver en disciplineret indsats uden defensive fejl mod polske Piast Gliwice torsdag aften.
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Solbakken advarer mod kompakt og defensivt polsk hold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Solbakken advarer mod kompakt og defensivt polsk hold

FCK-træner Ståle Solbakken har fokus på at undgå at lave de fejl, som holdet har gjort i de seneste kampe.

Sport - 23. september 2020 kl. 19:12
Af Ritzau

Med to nederlag i træk i Superligaen er FC København kommet særdeles skidt i gang i den hjemlige turnering.

Men i Europa går det bedre efter en kneben og hårdt tilkæmpet 2-1-sejr ude over IFK Göteborg i den første opgave i Europa League.

Nu venter polske Piast Gliwice torsdag aften i Parken i tredje runde af Europa League-kvalifikationen

FCK-træner Ståle Solbakken er trods den blandede sæsonstart i godt humør ved onsdagens træning på Frederiksberg. Han ved godt, hvad der er på spil.

- Vi har et kæmpe pres på os i begge turneringer. Det har vi stort set altid. Og det havde vi haft, uanset om vi havde vundet de to kampe i Superligaen.

- Det er en "make or break"-kamp for os. Vi får ikke en ny chance. Og sådan er det på denne tid af året, siger Solbakken.

Nordmanden har som vanligt analyseret torsdagens modstander, som er placeret på sidstepladsen med blot et enkelt point i den bedste polske fodboldrække.

Til gengæld har Piast-mandskabet slået hviderussiske Dinamo Minsk og østrigske Hartberg i Europa.

- Det er et hold, som har spillet fire meget tætte kampe i Polen, men tabt tre af dem og spillet 0-0 i den sidste.

- De har vundet i Minsk og slået et østrigsk hold ud, så de har præsteret godt i Europa. Men de har haft svært ved at score i den polske liga.

- Jeg regner med, at vi møder et kompakt defensivt hold, som er svært at bryde ned, siger Solbakken.

FCK har i de seneste kampe begået nogle defensive fejl i både 1-2-nederlaget til Brøndby i søndags samt i sejren over IFK Göteborg. De fejl vil han have rettet mod polakkerne.

- Det er kunsten ikke at lave de fejl, vi begik mod IFK og Brøndby, som gjorde, at modstanderne kunne slå til på kontra og score, advarer Solbakken.

I bagkæden må FCK fortsat undvære venstrebacken Nicolai Boilesen. Stopperen Andreas Bjelland stod over onsdagens træning og bliver ikke klar til kampen. Midtbanespilleren Nicolaj Thomsen er stadig skadet.

- Bjelland kæmper lidt, men alle de andre er klar. Boilesen trænger dog til nogle flere træninger, hvor han er smertefri, inden han kan træne fuldt med, siger Solbakken.

FCK's kamp mod Piast Gliwice spilles torsdag klokken 20 uden tilskuere i Parken.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?