27. september 2020
Førsteminister Nicola Sturgeon siger, at en Celtic-spillers rejse til Spanien og den efterfølgende manglende isolation er et "groft brud" på coronaretningslinjerne .
Førsteminister Nicola Sturgeon siger, at en Celtic-spillers rejse til Spanien og den efterfølgende manglende isolation er et "groft brud" på coronaretningslinjerne .
Foto: Pool New/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skotland udskyder tre fodboldkampe efter brud på coronaregler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skotland udskyder tre fodboldkampe efter brud på coronaregler

En Celtic-spiller forsømte at fortælle om en rejse til Spanien, og det får nu konsekvenser.

Sport - 11. august 2020 kl. 15:58
Af Ritzau

De skotske fodboldklubber Celtic og Aberdeen har fået deres to kommende kampe aflyst på grund af brud på coronarestriktionerne.

Det skriver britiske BBC tirsdag eftermiddag.

Nyheden kommer, kort efter at Skotlands leder, førsteminister Nicola Sturgeon, opfordrede til, at klubbernes opgør denne uge ikke skulle spilles.

Årsagen er, at Celtics forsvarsspiller Boli Bolingoli for nylig forsømte at gå i karantæne efter en rejse til Spanien. Den 25-årige belgier havde heller ikke informeret klubben om turen.

Sturgeon kalder episoden et "groft brud" på retningslinjerne.

- Jeg er ked af, at nogle fodboldspillere virker til at være ude af stand til at leve op til deres ansvar, siger hun.

Hos Aberdeen er to spillere blevet testet positive, mens seks er gået i isolation. Spillerne skal ifølge BBC have været på tur på en bar forinden.

- Som minimum bør man ikke se Aberdeen og Celtic spille i den kommende uge, lød det fra den skotske førsteminister kort før udskydelsen.

- Betragt det her som et gult kort. Næste gang er det et rødt kort.

Celtic har i en udtalelse undskyldt over for resten af de skotske klubber.

- Det er svært at forestille sig en mere uansvarlig handling under de nuværende omstændigheder, og vi kan slet ikke forklare det, skriver klubben.

Onsdagens opgør mellem St. Mirren og Celtic samt kampen mellem Aberdeen og Hamilton er blevet udskudt. Det samme er næste weekends planlagte opgør mellem Celtic og Aberdeen.

Hele Celtics trup og stab er blevet testet for coronavirus to gange siden episoden. Alle - også Bolingoli - har afgivet negative prøver.

Steven Gerrard, der står i spidsen for Celtics lokalrivaler, Rangers FC, siger, at hændelsen bør fungere som øjenåbner.

- Hvis sådanne fejl bliver ved med at ske, så er der ingen tvivl om, at sæsonen vil blive aflyst, siger den tidligere Liverpool-spiller.

Har debatten om sexisme taget overhånd?