26. oktober 2021
Sandra Toft, her i aktion for det danske landshold, gjorde livet surt for sin tidligere klub Team Esbjerg, da vestjyderne gæstede Brest. (Arkivfoto)
Sandra Toft, her i aktion for det danske landshold, gjorde livet surt for sin tidligere klub Team Esbjerg, da vestjyderne gæstede Brest. (Arkivfoto)
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sandra Toft tæmmer gamle Esbjerg-venner i CL

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sandra Toft tæmmer gamle Esbjerg-venner i CL

Team Esbjerg kunne ikke skyde hul på Sandra Toft, da Brest Bretagne knækkede vestjyderne i Champions League.

Sport - 18. september 2021 kl. 19:32
Af Ritzau

Team Esbjerg har haft en svær sæsonstart i ligaen, men kom fremragende fra land i Champions Leagues gruppespil med en premieresejr over det rumænske storhold CSM Bucuresti.

Den kunne vestjyderne dog ikke følge op på, da Jesper Jensens tropper gæstede landsholdsmålvogter Sandra Toft i franske Brest. Toft pillede pynten af sin tidligere klub, som tabte med 23-26 efter 9-13 ved pausen.

Toft spillede fra 2017 til 2019 under Jesper Jensens ledelse i Esbjerg og var med til at vinde både DM og pokalturneringen. Nu er de kun på samme hold på landsholdet, hvor Jesper Jensen også er træner.

De franske mestre, og CL-finalister fra sidste sæson, var favoritter på forhånd og udnyttede periodevis mange fejl fra Esbjerg.

Brest havde ellers tabt sin første kamp i gruppen til russiske Rostov. Dermed er både Esbjerg og Brest på to point.

De danske gæster var fint med i første halvleg frem til 7-7 omkring midtvejs.

Herfra kom der dog grus i angrebsmaskineriet. Eller rettere - Sandra Toft satte en mur op foran netmaskerne i det franske mål.

Frem til pausen tillod hun kun to scoringer fra Esbjerg og holdt omkring 50 i redningsprocent i de første 30 minutter. Det gjorde livet surt for vestjyderne.

Jesper Jensen fandt taktiske greb frem til anden halvleg, der gav Esbjergs spillere bedre chancer for at passere den tidligere holdkammerater.

Så da Esbjergs farligste, den norske stjerne Henny Reistad, reducerede til 13-14, var alt åbent igen.

Et par tekniske fejl og en straffekastredning af Sandra Toft drænede dog danskernes momentum igen. Aktionerne blev for individuelle, og Brest knækkede danskerne.

Det franske storhold scorede fem mål på stribe, Toft agerede plankeværk, og danskerne skulle nu blot forsøge at undgå en snitter.

Den mission lykkedes flot. Nederlaget blev begrænset i slutfasen og endte på kun tre mål, efter at forskellen havde været oppe på syv mål i anden halvleg.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?