1. december 2020
Pavel Kolobkov forsikrer, at Rusland har givet Wada svar, og at man har i sinde at samarbejde med Det Internationale Antidopingagentur.
Pavel Kolobkov forsikrer, at Rusland har givet Wada svar, og at man har i sinde at samarbejde med Det Internationale Antidopingagentur.
Foto: Vasily Maximov/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Russisk sportsminister: Har besvaret alle Wadas spørgsmål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Russisk sportsminister: Har besvaret alle Wadas spørgsmål

Russiske myndigheder har givet svar til Wada, der mener, at der er uoverensstemmelser i udleveret dopingdata.

Sport - 09. oktober 2019 kl. 17:44
Af Ritzau

Rusland har svaret på alle spørgsmål fra Det Internationale Antidopingagentur (Wada), som i september indledte en undersøgelse af en række "uoverensstemmelser" i udleverede dopingdata fra Rusland.

Det siger Ruslands sportsminister, Pavel Kolobkov, i en erklæring ifølge det russiske nyhedsbureau Tass.

- Vi er sikre på, at vi har opfyldt alle krav. Vi er klar til at fortsætte samarbejdet, så vi kan komme ud af denne situation hurtigst muligt, og der ikke bliver stillet flere spørgsmål til Rusland, siger Pavel Kolobkov.

Wada har gennemgået store mængder data fra perioden fra 2011 til 2015 fra et laboratorie i Moskva, hvor statsstøttet doping angiveligt har fundet sted ifølge en rapport fra 2015.

Samme år blev Det Russiske Antidopingagentur (Rusada) udelukket af Wada. Alligevel fik Rusland tilladelse til at deltage ved OL i Rio i 2016, men i atletikregi har nationen haft karantæne siden november 2015.

Karantænen blev forlænget i forbindelse med det netop afviklede VM i atletik.

Wada har advaret om "de strengest mulige" sanktioner, hvis det viser sig, at der er blevet manipuleret med de udleverede data, og i værste fald kan Rusland blive udelukket fra næste års OL i Tokyo.

Wada gav russerne tre uger til at forklare sig, og Det Internationale Antidopingagentur bekræfter, at man har modtaget svar fra de russiske myndigheder.

Næste skridt er, at uafhængige retsmedicinske eksperter skal analyse svarene, meddeler Wada.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?