21. marts 2019
Sebastian Coe, der er IAAF-præsident, vil stadig afvente samarbejdsviljen i atletikforbundet i Rusland, inden russiske atletikudøvere igen kan komme ind i varmen.
Sebastian Coe, der er IAAF-præsident, vil stadig afvente samarbejdsviljen i atletikforbundet i Rusland, inden russiske atletikudøvere igen kan komme ind i varmen.
Foto: Pius Utomi Ekpei/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rusland mangler at overbevise atletikpræsident

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rusland mangler at overbevise atletikpræsident

Atletikudøverne er stadig på den sorte liste i IAAF trods Wada-beslutning torsdag, siger IAAF-præsident.

Sport - 21. september 2018 kl. 06:30
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De russiske atletikudøvere må holde igen med de vilde jubelscenarier, efter at Det Internationale Antidopingagentur, Wada, torsdag lukkede russerne ind i varmen.

For Wadas beslutning om at ophæve den næsten tre år lange udelukkelse af Ruslands Antidopingagentur, Rusada, er blot et skridt på vejen for landets atletikudøvere.

Det meddeler Sebastian Coe, der er præsident i Det Internationale Atletikforbund (IAAF).

- Genoptagelsen af Rusada i Wada var en af tre forudsætninger, lyder det i en udtalelse fra IAAF og Coe ifølge AFP.

Sebastian Coe ser stadig to vigtige punkter, som russerne skal leve op til, før IAAF vil overveje at ophæve udelukkelsen af de russiske atletikudøvere.

IAAF kræver, at de russiske myndigheder anerkender, at de sportslige myndigheder i Rusland var involveret i den omfattende doping i landet, hvilket undersøgelser tidligere har påvist.

Det skete i Wada-rapporten, der blev udarbejdet af den canadiske professor og advokat Richard McLaren.

Mange af konklusionerne gik igen i en rapport fra denne sommer, som blev udarbejdet i regi af Den Internationale Olympiske Komité, IOC, og som fik navnet Schmid-rapporten.

- De russiske myndigheder skal også give adgang til data fra dopingtester fra laboratoriet i Moskva i perioden fra 2011 til 2015, siger Sebastian Coe ifølge AFP.

Det kræver IAAF-præsidenten for at kunne beslutte, om der er yderligere sager at forfølge.

- Indførelsen af vores egne kriterier og processen med at evaluere fremskridt op imod disse kriterier har fungeret godt i løbet af de seneste tre år, siger Sebastian Coe.

Han understreger, at IAAF fortsat vil stole på forbundets eget arbejde og fortsat vil afvente, at atletikforbundet i Rusland lever op til kravene fra IAAF.

Ruslands atletikudøvere har været udelukket i flere år på grund af afsløringerne om systematisk doping.

De russiske atletikudøvere deltog derfor ikke i OL i Rio, ligesom at de russiske atletikudøvere også var udelukket fra VM i atletik i fjor og EM i Berlin i år.

IOC ophævede Ruslands karantæne efter vinter-OL i februar.

IAAF har en gruppe, der undersøger emnet i detaljer, og den gruppe vil udgive en rapport med anbefalinger, som IAAF Council vil forhold sig til i december.