2. juni 2020
Vladimir Putin holdt torsdag en tale, hvor den russiske præsident garanterede, at landet vil samarbejde med antidopingmyndighederne.
Vladimir Putin holdt torsdag en tale, hvor den russiske præsident garanterede, at landet vil samarbejde med antidopingmyndighederne.
Foto: Mikhail Klimentyev/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Putin lover at samarbejde med Wada i speget dopingsag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Putin lover at samarbejde med Wada i speget dopingsag

Rusland forsøger at overbevise Wada om, at landet vil overholde alle krav fra antidopingorganisationen.

Sport - 10. oktober 2019 kl. 16:22
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ruslands præsident, Vladimir Putin, lover, at landet vil samarbejde med Det Internationale Antidopingagentur (Wada), som har stillet en række krav forud for OL i Tokyo næste år.

Det fortalte Putin torsdag, efter at Wada har anklaget Rusland for at fifle med dopingprøver fra et laboratorium i Moskva, der er indsamlet i årene fra 2011 til 2015.

- Vi samarbejder aktivt med Wada. Vi vil overholde alle krav fra Wada, siger Putin på en sportskonference i Nizjnij Novgorod.

Meldingen fra Putin kommer dagen efter, at Ruslands sportsminister, Pavel Kolobkov, onsdag lovede nogenlunde det samme.

Rusland ønsker at undgå, at landet bliver straffet med karantæne ved OL i Tokyo næste år. Rusland var ramt af karantæne ved sommerlegene i Rio i 2016.

Wada meddelte 23. september, at organisationen ønskede en forklaring på uregelmæssigheder i den data, der er kommet fra Moskvas antidopinglaboratorie.

En whistleblower er kommet med beviser for positive dopingprøver, som laboratoriet i Moskva ifølge Wada ikke har udleveret tilbage i januar.

Ifølge russerne har Wada i tirsdags modtaget skriftlige svar på alle spørgsmål.

Putin løftede torsdag også pegefingeren i forhold til Wada, da præsidenten mener, at problemerne hører til i fortiden, og han er usikker på, om landets atleter bliver behandlet retfærdigt.

- Vores atleter er frem for alt bekymrede over fortidens antidoping-problemer. Russiske atleter bør kunne konkurrere på lige vilkår og vise deres færdigheder uden begrænsninger, siger Putin.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?