16. oktober 2019
Lorenzo Insigne havde flere gode muligheder for at sikre Italien sejren over Portugal, men det endte 0-0, og det resultat sendte portugiserne videre til semifinalerne i Nations League.
Lorenzo Insigne havde flere gode muligheder for at sikre Italien sejren over Portugal, men det endte 0-0, og det resultat sendte portugiserne videre til semifinalerne i Nations League.
Foto: Marco Bertorello/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Portugal driller Italien og avancerer i Nations League

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Portugal driller Italien og avancerer i Nations League

Portugal overlevede et massivt italienske pres, og med 0-0 er holdet klar til semifinalerne i Nations League.

Sport - 17. november 2018 kl. 22:42
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De regerende europamestre fra Portugal er som det første hold klar til semifinalerne i Nations League.

Uden superstjernen Cristiano Ronaldo på holdet spillede portugiserne lørdag 0-0 ude mod Italien.

Resultatet er nok til at sikre Portugal førstepladsen i gruppe tre i turneringens øverste lag, og dermed kan holdet rette blikket mod semifinalerne, der spilles i juni 2019.

Selv om Portugals træner, Fernando Santos, tirsdag sender sit hold i kamp mod Polen, så kan resultatet ikke ændre på stillingen i gruppen.

Lørdag aften i Milano blev portugiserne i lange perioder presset i bund af et italiensk landshold, der kom til mange store målchancer.

Det var tydeligt, at værterne var indstillet på at ryste portugiserne straks fra start, og i kampens indledning havde både Lorenzo Insigne og Ciro Immobile et par gode afslutninger.

Det lykkedes gæsterne at få lidt mere ro på kampen, og der blev længere imellem de italienske forsøg.

Da de to hold kom ud efter pausen, var det igen til et massivt italiensk pres, men ligesom i første halvleg manglede skarpheden.

I de sidste 20 minutter havde værterne ikke meget mere tilbage, og Portugal fik mere kontrol over spillet.

Med et kvarter var gæsternes William Carvalho endda tæt på at sende portugiserne i front på holdets første chance, men Gianluigi Donnarumma i det italienske mål fik stoppet skuddet nede ved roden af stolpen.

Portugal topper gruppen med syv point foran Italien med fem. Polen, der har et enkelt point, rykker ud af det øverste lag i Nations League. Tirsdagens opgør mellem Portugal og Polen har blot kosmetisk betydning.