20. september 2021
Dawid Tomala gik fra konkurrenterne cirka halvvejs og vandt den foreløbigt sidste udgave af 50 kilometer kapgang ved et OL.
Dawid Tomala gik fra konkurrenterne cirka halvvejs og vandt den foreløbigt sidste udgave af 50 kilometer kapgang ved et OL.
Foto: Charly Triballeau/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Polak vinder guld i 50 kilometer kapgangs svanegang ved OL

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Polak vinder guld i 50 kilometer kapgangs svanegang ved OL

Polakken Dawid Tomala vandt den foreløbigt sidste udgave af 50 kilometer kapgang ved et OL.

Sport - 06. august 2021 kl. 02:36
Af Ritzau

Dawid Tomala fra Polen vandt natten til fredag dansk tid guld i 50 kilometer kapgang, og det var den foreløbigt sidste udgave af disciplinen ved et OL.

Den 31-årige polak trak fra den resterende del af førerholdet godt halvvejs og trods meget tydelig træthed på de kilometer tog han førstepladsen med en vindertid på lige godt 3 timer og 50 minutter.

Tyskeren Jonathan Hilbert og canadieren Evan Dunfee kom i mål henholdsvis 36 og 51 sekunder senere og tog henholdsvis sølv og bronze.

På grund af varmen i Tokyo var den klassiske OL-disciplin rykket til Sapporo i det nordlige Japan, og desuden gik de 59 deltagerne afsted allerede klokken 05.30 lokal tid for at kunne konkurrere i nogenlunde tålelige temperatur.

Alligevel kom ikke alle til målstregen. Den franske verdensrekordholder, 43-årige Yohann Diniz, måtte blandt andre opgive at fuldføre.

50 kilometer kapgang har været på det olympiske program siden 1932 - på nær i 1976 - men denne 20. udgave var den foreløbigt sidste.

Den Internationale Olympiske Komité (IOC) meddelte således allerede i 2020, at disciplinen i Paris om tre år bliver afløst af et endnu udefineret event med deltagelse af både mænd og kvinder.

Ved OL i Tokyo er 50 kilometer kapgang den eneste disciplin, der ikke også har en udgave for kvinder.

Synes du, at kommunen er der for dig?