27. februar 2020
Serverne fungerede godt for Caroline Wozniacki i åbningskampen i Australian Open, og det var med til sikre en sejr på 6-1, 6-3, der blev hevet i land på trods af nerver.
Serverne fungerede godt for Caroline Wozniacki i åbningskampen i Australian Open, og det var med til sikre en sejr på 6-1, 6-3, der blev hevet i land på trods af nerver.
Foto: Edgar Su/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Piotr Wozniacki: Caroline var nervøs på grund af karrierestop

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Piotr Wozniacki: Caroline var nervøs på grund af karrierestop

En nervøs og presset Caroline Wozniacki ramte ikke topniveauet, men det var forståeligt, mener far og træner.

Sport - 20. januar 2020 kl. 05:34
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var en meget nervøs Caroline Wozniacki, der natten til mandag vandt sin kamp i første runde af tennisturneringen Australian Open og dermed forlængede karrieren mindst én kamp endnu.

Det fortæller hendes træner og far, Piotr Wozniacki, efter kampen mod amerikanske Kristie Ahn, som endte 6-1, 6-3 til danskeren.

arrow Læs også: Wozniacki starter perfekt i Australian Open med sejr i to sæt

Han erkender, at det har været med til at forøge presset på danskeren, at hun allerede inden turneringen har meldt sit karrierestop ud.

Derfor handlede det ikke så meget om at spille på en bestemt måde som at få styr på nerverne i dagens kamp, fortæller han.

- I dag var det kun det mentale aspekt, siger han.

- Hun var selvfølgelig nervøs, fordi hun vil ikke tabe her. Hun kommer til Australien og vil slutte sin karriere.

Imens har mange andre topspillere først meldt ud efter den sidste turnering, at karrieren var slut, påpeger han.

Hendes modstander i første runde, amerikanske Kristie Ahn, der ligger nummer 92 i verden, så dog også ud til at være mærket af omstændighederne, hvilket Piotr Wozniacki også bemærkede.

Derfor gjorde det ikke så meget, at Caroline Wozniacki spillede mere henholdende, end de har trænet på.

- Det er så nemt som journalist, coach og far at diskutere og analysere en kamp, men jeg har aldrig været i den situation, siger han.

- Jeg er utroligt glad for, at Caroline vandt, så jeg håber, at hun får lov til næste gang at spille på den måde, som hun selv ved, hun kan.

Næste modstander bliver vinderen af kampen mellem slovenske Kaja Juvan, der er nummer 127, og stortalentet, den 19-årige ukrainer Dayana Yastremska, der er seedet som nummer 23 i turneringen.

Yastremska er kendt for et ekstremt aggressivt spil og har i lyntempo taget turen op ad ranglisterne.

Piotr Wozniacki regner da også med, at det bliver hende, som Caroline Wozniacki kommer til at møde, efter at kampen er spillet senere mandag.

- Det er helt klart, at på den måde, som Yastremska har spillet i sidste turnering (Yastremska nåede finalen i Auckland kort inden Australian Open, red.), så vinder hun.

- Så Caroline skal blive klar. Men Caroline er klar mod den slags spillere, så det bliver en spændende kamp, vurderer han.