30. september 2020
Håbet levede frem til et stykke inde i kampen, men realiteterne indhentede Peter Gade, da den danske badmintonspiller lørdag spillede semifinale ved All England i Birmingham.
Malaysias topseedede Lee Chong Wei viste sig som frygtet at være en tand stærke
Håbet levede frem til et stykke inde i kampen, men realiteterne indhentede Peter Gade, da den danske badmintonspiller lørdag spillede semifinale ved All England i Birmingham. Malaysias topseedede Lee Chong Wei viste sig som frygtet at være en tand stærke
Foto: Darren Staples/ Scanpix /Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Peter Gade færdig trods hård fight

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Peter Gade færdig trods hård fight
Det lykkedes ikke badmintonspilleren Peter Gade at komme i karrierens tredje finale ved All England. Verdensetteren Lee Chong Wei var for stærk i semifinalen.
Opdateret 13. marts 2010 kl. 14:32
Sport - 13. marts 2010 kl. 14:29
Af Ritzau
Håbet levede frem til et stykke inde i kampen, men realiteterne indhentede Peter Gade, da den danske badmintonspiller lørdag spillede semifinale ved All England i Birmingham.

Malaysias topseedede Lee Chong Wei viste sig som frygtet at være en tand stærkere end Gade, som kæmpede en brav kamp for at nå sin tredje All England-finale i karrieren, men måtte give fortabt med cifrene 17-21, 14-21.

Peter Gade entrerede National Indoor Arena til markante klapsalver fra de cirka 5000 tilskuere og et stort Dannebrog, som nogle af de danske tilskuere satte op til ære for den 33-årige veteran.

Gade vidste på forhånd, at han skulle spille endnu bedre end i fredagens fantastiske kvartfinale mod Taufik Hidayat for at have en chance mod Lee Chong Wei, som har vundet årets to første Super Serie-turneringer i Sydkorea og Malaysia.

Danskeren indledte med skarpt spil, han satsede offensivt på de rigtige tidspunkter og holdt Chong Wei væk med gode opsamlinger.

Bagud 7-10 skruede Lee Chong Wei imidlertid op for tempo og skarphed og viste, hvorfor han og Kinas Lin Dan bliver regnet for at være i en klasse over alle andre i herresingle.

Chong Wei vandt 10 af de efterfølgende 11 dueller, og Peter Gade måtte bruge mange kræfter i dueller, han alligevel endte med at tabe.

Danskeren kæmpede bravt videre og scorede fire point i træk til 15-17. Malaysieren gik dog igen op i kadence og vandt sættet på sin anden sætbold, da Gades løft mod baglinjen blev for kort, og Chong Wei hamrede fjerbolden i gulvet.

I andet sæt tog malaysieren kommandoen fra start og gav flere prøver på sit store slagrepertoire. Gade havde ikke mindst problemer med Chong Weis farlige smash, og Gade kom ikke tættere på end 13-15.

Malaysieren afsluttede kampen med en effektiv finte, som efterlod Peter Gade helt udspillet.
Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?