16. januar 2021
Thorbjørn Olesen ankom klokken 9.25 til den indledende høring, der begyndte klokken 10 lokal tid.
Thorbjørn Olesen ankom klokken 9.25 til den indledende høring, der begyndte klokken 10 lokal tid.
Foto: Phil Noble/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Olesen erklærer sig fortsat ikke skyldig: Retssag kan vente i maj

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Olesen erklærer sig fortsat ikke skyldig: Retssag kan vente i maj

Retssagen mod Thorbjørn Olesen fortsætter 13. december. En eventuelt retssag bliver først i maj næste år.

Sport - 18. september 2019 kl. 11:27
Af Ritzau

Golfspilleren Thorbjørn Olesen erklærer sig fortsat ikke skyldig i tre forhold, han er tiltalt for. Det står klart efter en høring i Isleworth Crown Court i det vestlige London.

I retten kom det frem, at Olesen-lejren anerkender, at hændelser har fundet sted på en flyvetur fra USA til England, men han kan fortsat ikke erklære sig skyldig i tiltalepunkterne, lod Olesen-lejren forstå.

arrow Læs også: European Tour revurderer suspendering af Thorbjørn Olesen

Næste retsmøde i sagen er 13. december, hvor golfstjernen igen skal møde op i Isleworth Crown Court. Frem mod december er der flere deadlines, der skal overholdes, for indlevering af materiale.

Olesens forsvarere forsøgte at sikre sig, at det ikke ville komme danskeren til skade, hvis han på et senere tidspunkt erklærer sig skyldig.

Det kunne dommeren Robin Johnson ikke garantere, da det ikke er sikkert, at det er ham, der skal være dommer under en eventuel retssag.

Olesens lejr fortalte ved en tidligere høring, at golfspilleren havde taget medicin forud for flyrejsen, og at der var taget prøver, der endnu ikke var færdiganalyseret.

I den kommende tid skal både anklagemyndigheden og Olesens forsvarere opsøge ekspertudsagn, der eventuelt kan inddrages i sagen.

Skulle forløbet munde ud i en decideret retssag, finder den sted i maj næste år.

Olesen blev anholdt i lufthavnen Heathrow 29. juli efter at have været om bord på et British Airways-fly fra Nashville i USA til London. Han blev afhørt og senere løsladt.

Tre dage senere blev han tiltalt for tre forskellige forhold. Han blev anklaget for "sexual assault om a female", hvilket dækker over berøring af seksuel karakter uden samtykke.

Desuden blev han tiltalt for "assault by beating", hvilket i engelsk lov dækker over et overfald af mindre grov karakter, samt for at være beruset på flyet.

Ved en høring i Uxbridge Magistrates' Court 21. august forklarede anklageren, at Olesen havde været fuld og blandt andet tisset på gulvet i flyet. Ifølge anklageren kyssede danskeren desuden en kvinde på hånden og halsen og rørte ved hendes ene bryst mod hendes vilje.

Olesen afgav ikke selv forklaring, men nægtede sig dengang skyldig i de tre forhold. Han forholdt sig ikke til skyldsspørgsmålet i onsdagens høring, men hans advokater lod forstå, at han fortsat ikke erklærer sig skyldig i anklagerne.

Han ankom 35 minutter før onsdagens høring, og som det var tilfældet i august, blev han mødt af en flok fotografer ude foran retsbygningen.

Inde i retssalen bekræftede Olesen, der var iført et mørkeblåt jakkesæt med rødt slips, sit navn fra sin plads bag glasruderne i lokalet.

Der kom ikke oplysninger frem om hændelserne på flyet, og Olesen skulle ikke selv afgive forklaring. Hverken Olesen eller advokat Paul Morris havde efterfølgende nogen kommentarer.

Olesen har ikke deltaget i en turnering siden WGC Invitational, der fandt sted umiddelbart før flyveturen fra Nashville til London.

Danskeren er begyndt at træne igen, men han er i øjeblikket suspenderet fra både European og PGA Tour. Begge har over for henholdsvis TV2 Sport og DR forklaret, at Olesen er udelukket, indtil retssagen er afsluttet.

29-årige Olesen kommer fra Sjælland, men bor i den engelske hovedstad. Han er i øjeblikket næstbedste dansker på verdensranglisten som nummer 69.

arrow OVERBLIK: Sagen om dansk golfstjernes opførsel på et fly
18. september 2019 kl. 13:10 Opdateret: kl. 13:12
arrow Ekspert: Lang golfpause spolerer ikke Olesens karriere
18. september 2019 kl. 13:08 Opdateret: kl. 13:10
arrow OVERBLIK: Sagen om dansk golfstjernes opførsel på et fly
18. september 2019 kl. 05:35 Opdateret: kl. 05:36
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?