16. januar 2021
Thorbjørn Olesen er begyndt at træne igen, men i øjeblikket kan han ikke deltage i turneringer på European eller PGA Tour, der begge har suspenderet danskeren, indtil retssagen er afsluttet. (Arkivfoto)
Thorbjørn Olesen er begyndt at træne igen, men i øjeblikket kan han ikke deltage i turneringer på European eller PGA Tour, der begge har suspenderet danskeren, indtil retssagen er afsluttet. (Arkivfoto)
Foto: Andy Buchanan/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: OVERBLIK: Sagen om dansk golfstjernes opførsel på et fly

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OVERBLIK: Sagen om dansk golfstjernes opførsel på et fly

Onsdag formiddag var Thorbjørn Olesen til stede i Isleworth Crown Court i London til en ny høring.

Sport - 18. september 2019 kl. 13:10
Af Ritzau

Den danske golfstjerne Thorbjørn Olesen var atter i retten onsdag, da han mødte op til en indledende høring i Isleworth Crown Court i det vestlige London.

Han er anklaget for upassende opførsel på et fly fra USA til England. Olesen-lejren anerkender, at nogle hændelser har fundet sted på flyet, men han vil fortsat ikke erklære sig skyldig i de konkrete anklager.

arrow Læs også: European Tour revurderer suspendering af Thorbjørn Olesen

Her er baggrunden for, at den 29-årige sjællænder er endt i retten:

* 28. juli: Thorbjørn Olesen deltager i turneringen WGC Invitational i Memphis i USA. Efter en god start på turneringen slutter han med sin dårligste runde og ender på en delt 27.-plads.

* 29. juli: Olesen flyver fra Nashville i USA til London i England. Ved ankomsten i Heathrow med et British Airways-fly bliver han arresteret, afhørt og senere løsladt.

* 1. august bliver danskeren officielt tiltalt for tre forskellige forhold:

Han tiltales for "sexual assault on a female", hvilket i dette tilfælde dækker over berøring af seksuel karakter uden samtykke. Ifølge engelsk lov kan det give bøde og/eller fængselsstraf på op til seks måneder.

Han tiltales også for "assault by beating", hvilket i engelsk lov dækker over et overfald af mindre karakter, hvor offeret er blevet forulempet, men ikke er blevet tilføjet fysiske skader. Der kan i disse sager gives bøde og/eller fængselsstraf på op til seks måneder.

Desuden tiltales han for at være beruset om bord på et fly, hvilket kan skabe fare for sikkerheden. Det kan straffes med bøde.

6. august: Over for TV2 Sport meddeler European Tour, at Thorbjørn Olesen er suspenderet indtil afslutningen på retssagen.

16. august: Den nordamerikanske golfarrangør PGA Tour skriver i en mail til DR Sporten, at den i lighed med European Tour suspenderer Olesen fra alle turneringer, indtil der er kommet en afklaring på sagen.

21. august: Ved en høring i Uxbridge Magistrates' Court nægter han sig skyldig i alle anklager. I retten forklarer anklageren, at Olesen havde været fuld og været en del af en gruppe, der opførte sig højlydt og bandende.

Ifølge anklageren kyssede danskeren en kvinde på hånden og halsen og rørte ved hendes ene bryst mod hendes vilje. Olesen afgiver ikke selv forklaring, men nægter sig skyldig.

Hans advokat Paul Morris fortæller, at Olesen tog medicin forud for flyafgangen, og at der er taget prøver, der endnu ikke er færdiganalyseret.

18. september: I Isleworth Crown Court forholder Thorbjørn Olesen sig ikke til skyldsspørgsmålet, men via sin advokat lader han forstå, at han fortsat ikke kan erklære sig skyldig i de tre forhold, han er tiltalt for. I retten kommer det dog frem, at Olesen ikke benægter hændelserne på flyet, men anklagegrundlaget kan han ikke erklære sig skyldig i.

Dommeren beslutter, at der skal sættes deadlines om indlevering af materiale i oktober og november. Et retsmøde fastlægges 13. december, mens en eventuel retssag først vil finde sted i maj 2020.

Kilder: TV2 Sport, Jyllands-Posten, DR Sporten og Ritzau.

arrow Ekspert: Lang golfpause spolerer ikke Olesens karriere
18. september 2019 kl. 13:08 Opdateret: kl. 13:10
arrow Olesen erklærer sig fortsat ikke skyldig: Retssag kan vente i maj
18. september 2019 kl. 11:27 Opdateret: kl. 11:28
arrow OVERBLIK: Sagen om dansk golfstjernes opførsel på et fly
18. september 2019 kl. 05:35 Opdateret: kl. 05:36
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?