22. juni 2021
Thorbjørn Olesen er begyndt at træne igen, men i øjeblikket kan han ikke deltage i turneringer på European eller PGA Tour, der begge har suspenderet danskeren, indtil retssagen er afsluttet. (Arkivfoto)
Thorbjørn Olesen er begyndt at træne igen, men i øjeblikket kan han ikke deltage i turneringer på European eller PGA Tour, der begge har suspenderet danskeren, indtil retssagen er afsluttet. (Arkivfoto)
Foto: Andy Buchanan/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: OVERBLIK: Sagen om dansk golfstjernes opførsel på et fly

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OVERBLIK: Sagen om dansk golfstjernes opførsel på et fly

Onsdag formiddag skal Thorbjørn Olesen møde op ved en høring i Isleworth Crown Court i London.

Sport - 18. september 2019 kl. 05:35
Af Ritzau

En sag om Thorbjørn Olesens mulige eskapader på et fly fra USA til England får onsdag tilføjet et nyt kapitel, når han skal møde op ved en høring i Isleworth Crown Court i London.

Høringen finder sted klokken 10 lokal tid, hvilket svarer til klokken 11 i Danmark. Den forventes at vare op mod en halv time.

arrow Læs også: European Tour revurderer suspendering af Thorbjørn Olesen

Her er baggrunden for, at den 29-årige sjællænder er endt i retten:

* 28. juli: Thorbjørn Olesen deltager i turneringen WGC Invitational i Memphis i USA. Efter en god start på turneringen slutter han med sin dårligste runde og ender på en delt 27.-plads.

* 29. juli: Olesen flyver fra Nashville i USA til London i England. Ved ankomsten i Heathrow med et British Airways-fly bliver han arresteret, afhørt og senere løsladt.

* 1. august bliver danskeren officielt tiltalt for tre forskellige forhold:

Han tiltales for "sexual assault on a female", hvilket i dette tilfælde dækker over berøring af seksuel karakter uden samtykke. Ifølge engelsk lov kan det give bøde og/eller fængselsstraf på op til seks måneder.

Han tiltales også for "assault by beating", hvilket i engelsk lov dækker over et overfald af mindre karakter, hvor offeret er blevet forulempet, men ikke er blevet tilføjet fysiske skader. Der kan i disse sager gives bøde og/eller fængselsstraf på op til seks måneder.

Desuden tiltales han for at være beruset om bord på et fly, hvilket kan skabe fare for sikkerheden. Det kan straffes med bøde.

6. august: Over for TV2 Sport meddeler European Tour, at Thorbjørn Olesen er suspenderet indtil afslutningen på retssagen.

16. august: Den nordamerikanske golfarrangør PGA Tour skriver i en mail til DR Sporten, at den i lighed med European Tour suspenderer Olesen fra alle turneringer, indtil der er kommet en afklaring på sagen.

21. august: Ved en høring i Uxbridge Magistrates' Court nægter han sig skyldig i alle anklager. Sagen rykkes i stedet til Isleworth Crown Court, hvor en indledende høring finder sted 18. september.

Erklærer Olesen sig skyldig, kan der falde dom samme dag eller et par uger senere. Holder danskeren fast i sin uskyld, kan retssagen blive udskudt til næste år.

Kilder: TV2 Sport, Jyllands-Posten, DR Sporten og Ritzau.

arrow OVERBLIK: Sagen om dansk golfstjernes opførsel på et fly
18. september 2019 kl. 13:10 Opdateret: kl. 13:12
arrow Ekspert: Lang golfpause spolerer ikke Olesens karriere
18. september 2019 kl. 13:08 Opdateret: kl. 13:10
arrow Olesen erklærer sig fortsat ikke skyldig: Retssag kan vente i maj
18. september 2019 kl. 11:27 Opdateret: kl. 11:28
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?