11. august 2020
Manchester Citys stjerner besejrede lørdag Brighton 5-0 i Premier League. De ved endnu ikke, om de får en plads i næste sæsons Champions League.
Manchester Citys stjerner besejrede lørdag Brighton 5-0 i Premier League. De ved endnu ikke, om de får en plads i næste sæsons Champions League.
Foto: Catherine Ivill/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: OVERBLIK: Manchester Citys skæbne kan blive afgjort af CAS

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OVERBLIK: Manchester Citys skæbne kan blive afgjort af CAS

Manchester City er anklaget for at bryde reglerne om Financial Fair Play, men kan anke CAS' afgørelse.

Sport - 13. juli 2020 kl. 06:45
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mandag er - i hvert fald i første omgang - en skæbnedag for fodboldklubben Manchester City.

Her fremlægger Den Internationale Sportsdomstol (CAS) klokken 10.30 en afgørelse i sagen mod den succesfulde Premier League-klub.

Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) meddelte 14. februar, at Manchester City var kendt skyldig i at have forbrudt sig mod reglerne om Financial Fair Play (FFP).

Da det var anden gang, klubben blev dømt for brud på FFP-reglerne, blev det en hård straf. Dommen lød på to års udelukkelse fra europæisk fodbold samt en bøde på 30 millioner euro (225 millioner kroner).

Den engelske storklub har anket sagen til sportens øverste retsinstans, som nu har behandlet sagen. Er City ikke tilfreds med CAS-afgørelsen, kan klubben anke den til Den Schweiziske Forbundsdomstol.

Manchester City er af Uefa kendt skyldig i to forhold:

* Manchester Citys trøje- og stadionsponsor, Etihad Airways, kontrolleres af kongefamilien i De Forenede Arabiske Emirater, hvis vicepremierminister er sheik Mansour, ejeren af Manchester City gennem investeringsfonden Abu Dhabi United Group.

Sponsoraterne af klubben blev i sin tid præsenteret som selvstændige aftaler, men dokumenter fra den såkaldte Football Leaks-sag har afsløret, at det reelt er klubejeren, som gennem flyselskabet har postet penge i klubben.

Det er ulovligt i henhold til Uefas FFP-regler, som kræver, at klubberne i sig selv skal kunne opnå økonomisk balance. Med det "kunstige" sponsorat har City ifølge Uefa bevidst forsøgt at omgå reglerne i perioden 2012-2016.

* Derudover er City også dømt for ikke at samarbejde med Uefas Club Financial Control Body (CFCB) i forbindelse med efterforskningen.

Uanset straffen er Manchester City stadig med i denne sæsons uafsluttede Champions League og skal forsøge at slå Real Madrid ud i ottendedelsfinalen for at komme til Final 8-stævnet i Lissabon, hvor det hele skal afgøres i en knockoutturnering i august.

City har en sejr på 2-1 med fra England før returopgøret mod Real Madrid 7. august. Går Manchester-klubben videre, venter vinderen af ottendedelsfinalen mellem Lyon og Juventus i kvartfinalen.

Kilde: Uefa.com.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?