26. januar 2021
Nora Mørk var enestående i Norges storsejr over Tyskland.
Nora Mørk var enestående i Norges storsejr over Tyskland.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Norske håndboldkvinder udraderer Tyskland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Norske håndboldkvinder udraderer Tyskland

Norge smadrede Tyskland med 42-23 ved håndbold-EM. Nora Mørk strålede med 12 mål.

Sport - 05. december 2020 kl. 19:47
Af Ritzau

Norges håndboldkvinder satte lørdag en fed streg under, hvorfor de er regnet som favoritter til at få EM-guldmedaljerne om halsen ved slutrunden i Danmark.

I fuldstændig overlegen stil vandt Norge med 42-23 over Tyskland i Kolding og har maksimumpoint efter to kampe og en målscore på 32 overskydende mål.

Mest sprudlende var Nora Mørk, der gjorde, stort set hvad der passede hende i angrebet. 12 gange kom hun på måltavlen mod tyskerne, selv om hun også blev sparet i en del af kampen.

Nordmændene var i stort spillehumør og scorede efter behag igennem hele kampen.

Hele 22 gange måtte skiftende tyske målvogtgere hente bolden ud af nettet bare i løbet af de første 30 minutter. I den anden ende havde tyskerne et mere normalt målsnit og blev noteret for 14 scoringer i første halvleg, så Norge førte 22-14 ved pausen.

I starten af anden halvleg fortsatte nordmændene med samme målfrekvens, mens indskiftede Rikke Granlund fik godt fat i de tyske skud.

Da stillingen midtvejs i anden halvleg blev 34-18 i Norges favør, tillod nordmændene sig at gå et enkelt gear ned og sende flere af reserverne i spil, men det var fortsat rigeligt til at matche tyskerne.

Mandag skal Norge møde Rumænien, og med en sejr vil nordmændene tage fire point - flest mulige - med fra gruppe D over i mellemrunden.

Tidligere lørdag vandt Rumænien med 28-24 over Polen i samme gruppe.

Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?