4. august 2020
Norske Johannes Thingnes Bø kan i den kommende weekend skrive historie i skiskydning. Henter han sæsonens 15. sejr i World Cuppen, vil det være rekord.
Norske Johannes Thingnes Bø kan i den kommende weekend skrive historie i skiskydning. Henter han sæsonens 15. sejr i World Cuppen, vil det være rekord.
Foto: Matthias Balk/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nordmand tangerer fransk rekord i skiskydning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nordmand tangerer fransk rekord i skiskydning

Johannes Thingnes Bø nåede op på 14 sæsonsejr i World Cuppen, og kan i den kommende weekend sætte rekord.

Sport - 22. marts 2019 kl. 17:53
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Johannes Thingnes Bø satte en tyk streg under sin suverænitet i denne sæsons World Cup i skiskydning fredag.

Her hentede den 25-årige nordmand sin sejr nummer 14 i sæsonen, og dermed tangerede Johannes Thingnes Bø rekorden, som franske Martin Fourcade var alene med indtil.

arrow Læs også: BLÅ BOG: VM-guldvinder Johannes Thingnes Bø

Det var World Cup-afdelingen i sprint i norske Holmekollen, som blev vundet af Johannes Thingnes Bø, der sejrede med et halvt minut ned til italienske Lukas Hofer, mens franske Quentin Fillon Maillet blev nummer tre.

- Det fungerede utrolig godt. Jeg ved ikke, hvad der skete. Jeg var ikke engang træt, da jeg kom i mål. Det var min bedste dag længe, siger Johannes Thingnes Bø ifølge norske NTB.

Under det netop afsluttede VM i svenske Östersund betød nordmandens guldmedalje i sprint, at han hentede sin World Cup-sejr nummer 13, hvilket bragte ham forbi legenden Ole Einar Bjørndalens 12 World Cup-sejre på en sæson.

Dermed ventede blot en sejr mere i denne sæson for at tangere Martin Fourcades bedrift fra sæsonen 2016/17.

Nordmanden kan allerede lørdag skrive historie i skiskydning, hvis han vinder World Cup-løbet i jagtstart, og der er også en mulighed søndag i fællesstart.

- Det er jo en milepæl i sig selv. Jeg har været ærlig, når jeg har sagt, at jeg ikke har tænkt på at slå rekorden undervejs (i sæsonen, red.). Men når jeg har muligheden, så vil jeg jo prøve at tage den. Der er virkelig en mulighed i morgen (lørdag, red.), siger Thingnes Bø.

Han har for længst vundet World Cuppen i denne sæson, hvor der er gennemført 23 løb nu.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?