20. september 2020
Dickson Etuhu (i midten) spillede for en række engelske klubber, heriblandt Fulham, før han drog til Sverige for at spille for AIK.
Dickson Etuhu (i midten) spillede for en række engelske klubber, heriblandt Fulham, før han drog til Sverige for at spille for AIK.
Foto: Adrian Dennis/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nigeriansk spiller dømt for forsøg på matchfixing i Sverige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nigeriansk spiller dømt for forsøg på matchfixing i Sverige

Tidligere Premier League-spiller Dickson Etuhu fik i landsretten en betinget dom og skal betale dagbøder.

Sport - 13. november 2019 kl. 15:18
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den tidligere Premier League-spiller Dickson Etuhu er sammen med en anden tidligere elitespiller i landsretten i Sverige kendt skyldig i forsøg på matchfixing i en kamp i Allsvenskan.

Det skriver flere udenlandske medier, heriblandt TT og Reuters.

Den nu 37-årige Etuhu, der har spillet i de engelske klubber Manchester City, Norwich, Sunderland, Fulham og Blackburn, var blevet frikendt ved byretten i Stockholm, men landsretten var ikke enig.

- Dickson er selvfølgelig chokeret og skuffet. Alt taler for, at vi skal prøve sagen i Højesteret, siger Etuhus advokat, Johan Åkermark, ifølge Expressen.

Han har fået en betinget dom og skal betale dagbøder, og anklageren er tilfreds med domstolens afgørelse.

- Jeg er selvfølgelig tilfreds med udfaldet. Landsrettens dom indebærer, at det er bevist, at ikke engang fodboldens højeste division, Allsvenskan, er fri for matchfixing, siger anklager Johan Lindmark til TT.

Etuhu spillede for AIK fra 2014 til 2017.

Anklagen går på, at den tidligere landsholdsspiller sammen med en anden mand ville betale den tidligere holdkammerat Kyriakos Stamatopoulos for at manipulere kampen mellem AIK og IFK Göteborg i 2017.

Matchfixing er blevet et stort emne i Sverige.

De svenske medier SVT og TT skrev tidligere på ugen, at 47 kampe fra den bedste række, Allsvenskan, og ned til 3. division er blevet gransket, fordi de har været genstand for mistanke om matchfixing, og i mange af dem er der grund til at tro, at ulovligheder er foregået.

Forbundet har bedømt kampene på en firepunktsskala, og her vurderes det i 19 af kampene, at det enten er sandsynligt eller meget sandsynligt, at de er blevet manipuleret.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?