14. august 2020
Toronto Maple Leafs' Auston Matthews er kommet sig over virussmitte og var på is, da holdet mandag genoptog træningen forud for genstarten.
Toronto Maple Leafs' Auston Matthews er kommet sig over virussmitte og var på is, da holdet mandag genoptog træningen forud for genstarten.
Foto: John E. Sokolowski/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: NHL genoptager træningen med 43 positive coronatest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NHL genoptager træningen med 43 positive coronatest

NHL-spillere og -ansatte har været igennem et omfattende testprogram før ligaens genstart 1. august.

Sport - 14. juli 2020 kl. 09:28
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den Nordamerikanske Ishockeyliga (NHL) melder om 43 positive coronatest blandt spillere og ansatte. Meldingen kommer, godt to uger før turneringen efter planen skal i gang igen efter næsten fem måneders pause.

De 43 positive prøver er fordelt på 30 spillere og 13 ansatte og er resultatet af en omfattende testrunde, hvor der i alt blev foretaget 4934 test.

- Alle spillere, der er testet positive, er eller har været isoleret og følger retningslinjerne fra Canadas sundhedsmyndigheder, skriver NHL i en meddelelse på sin hjemmeside.

Efter aftale med spillernes fagforening, NHLPA, sætter NHL ikke navne på hverken spillere eller klubber, der er berørt af de positive test.

Blandt de spillere, der tidligere har været ramt, er et af ligaens største navne, Toronto Maple Leafs' topscorer Auston Matthews. Han oplyser, at han i juni testede positiv, men nu er virusfri.

- Jeg var ret asymptomatisk og havde det ret normalt i de to uger, fortæller Matthews om den efterfølgende isolationsperiode.

24 af de 31 NHL-hold genoptager 1. august sæsonen, som begynder med kvalifikationskampe til playoff.

Alle kampe skal spilles uden tilskuere i de to canadiske byer Toronto og Edmonton, hvor alle hold vil være indkvarteret i perioden.

Spillerne har fået mulighed for at takke nej til at deltage uden at skulle frygte repressalier fra deres arbejdsgivere. Det har mindst seks spillere foreløbig gjort.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?