18. november 2019
Michael Mørkøv vinder DM igen i linjeløbet ved DM i landevejscykling, her med nr 2 Kasper Asgreen Deceuninck Quick - Step Floors og sin søn Frederik og på 3. pladsen Slagelse-rytteren Niklas Larsen Team ColoQuick.
Michael Mørkøv vinder DM igen i linjeløbet ved DM i landevejscykling, her med nr 2 Kasper Asgreen Deceuninck Quick - Step Floors og sin søn Frederik og på 3. pladsen Slagelse-rytteren Niklas Larsen Team ColoQuick.
Foto: Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Michael Mørkøv genvinder DM i landevejscykling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Michael Mørkøv genvinder DM i landevejscykling

Michael Mørkøv og Kasper Asgreen var suveræne, da DM i linjeløb blev afgjort i en spurt, som Mørkøv vandt.

Opdateret 01. juli 2019 kl. 05:51
Sport - 30. juni 2019 kl. 17:43
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Rutinerede Michael Mørkøv (Quick-Step) var sammen med holdkammeraten Kasper Asgreen suveræn, da DM i landevejscykling blev afgjort søndag.

Her genvandt Mørkøv dannebrogstrøjen, som han kan cykle i til Tour de France, mens Asgreen, der forleden vandt DM i enkeltstart, blev nummer to i linjeløbet, der blev afgjort i en massespurt.

arrow Læs også: DM-Bronze var det bedst mulige for Larsen

I spurten blandede Niklas Larsen (ColoQuick) sig, og han blev nummer tre efter de to Quick-Step-ryttere.

De 124 ryttere skulle i alt tilbagelægge 225 kilometer på en rute fra Ribe til Esbjerg, hvor en rundstrækning på ti kilometer blev kørt ti gange til sidst.

Et stort udbrud var reduceret til tre ryttere med 60 kilometer til mål, og kort efter blev de hentet.

Nede i feltet var det Quick-Step og Riwal Readynez, der sad fremme og tyndede ud i feltet, mens fire ryttere endte med at komme afsted.

Rasmus Byriel Iversen (Lotto-Soudal), Casper Pedersen (Sunweb), Mikkel Honoré (Quick-Step) og Andreas Stokbro (Riwal-Readynez) dannede en frontgruppe med 40 kilometer til mål.

De havde et forspring på 20 sekunder, mens Frederik Rodenberg Madsen fra Team ColoQuick, der var blandt favoritterne, udgik med sygdom.

De fire blev kørt ind, og med 35 kilometer igen angreb Kasper Asgreen (Quick-Step), og han fik et hul sammen med Lasse Norman Hansen (Corendon-Circus). De to blev dog hentet, og der blev stukket på skift i feltet, der var reduceret til cirka 60 ryttere.

Jesper Hansen (Cofidis), Jonas Gregaard (Astana), Mikkel Honoré (Quick-Step), Mads Rahbæk (BHS - Almeborg Bornholm) og Andreas Kron (Riwal-Readynez) kom afsted, og de fik følgeskab, og en gruppe på ti ryttere fik et lille forspring på ti sekunder.

Den blev også neutraliseret, og Jesper Hansen fik et lille hul sammen med Mathias Bregnhøj (BHS-Almeborg Bornholm), men cirka 40 ryttere var samlet inden sidste omgang.

Så angreb Asgreen igen, men Mads Wörtz Schmidt (Katusha) og Michael Valgren (Astana) kørte kontra og en gruppe på seks mand blev dannet.

Asgreen kæmpede bagude for at køre sig selv og holdkammeraterne frem, og det lykkedes, inden der blev stukket af flere ryttere, men det hele endte i samlet trop og en massespurt.

arrow Holm om DM-dobbeltsejr: Mere end vi turde drømme om
30. juni 2019 kl. 19:00 Opdateret: kl. 19:02
arrow Suveræn DM-titel opfylder Mørkøvs drengedrøm
30. juni 2019 kl. 18:38 Opdateret: kl. 18:40
arrow FAKTA: De seneste ti års danmarksmestre i cykling
30. juni 2019 kl. 18:04 Opdateret: kl. 18:06