19. oktober 2021
For mindre end to uger siden blev Johan Price-Pejtersen europamester i enkeltstart for U23-ryttere. Mandag snuppede han også VM-titlen i samme disciplin og dedikerede sejren til afdøde Chris Anker Sørensen.
For mindre end to uger siden blev Johan Price-Pejtersen europamester i enkeltstart for U23-ryttere. Mandag snuppede han også VM-titlen i samme disciplin og dedikerede sejren til afdøde Chris Anker Sørensen.
Foto: Dirk Waem/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mental opmærksomhed skal sikre VM-succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Mental opmærksomhed skal sikre VM-succes

Den danske VM-lejr er meget berørt af Chris Anker Sørensens tragiske død lørdag. Endnu har ingen efterspurgt krisehjælp, men DCU-ledelsen er på mærkerne.

Sport - 20. september 2021 kl. 16:30
Af Ritzau

- Det var for Chris, råbte den danske cykelrytter Johan Price-Pejtersen ind i kameraet lige efter at have krydset målstregen i Belgien som nyslået U23-verdensmester i enkeltstart.

En hyldest til den tidligere rytter og cykelekspert hos TV 2 Chris Anker Sørensen, som lørdag døde på tragisk vis 37 år gammel efter at være blevet ramt af en bil på en cykeltur i Belgien forud for netop VM, som han skulle kommentere for TV 2.

Price-Pejtersens råb var et tydeligt vidnesbyrd om, hvor stor Chris Anker Sørensen var i det danske cykelmiljø. Men det var også et vidnesbyrd om, hvor meget hans død har fyldt i den danske VM-lejr i Flandern.

- Jeg har det som om, det er et mareridt, jeg venter på at vågne fra, uddybede Price-Pejtersen efterfølgende til norsk TV 2 om eksrytterens død.

Både Michael Valgren og Andreas Kron, som endnu ikke er kommet til Belgien, hvor de skal køre linjeløb søndag, har kørt på hold med Chris Anker Sørensen. Det samme har landstræner Anders Lund.

Og dem som ikke kendte ham personligt, kendte ham fra tv som den sjove, joviale rytter og ekspert, hele Danmark havde taget til sig.

Chokket har derfor også ramt VM-lejren, hvor elitechef i Danmarks Cykle Union (DCU) Morten Bennekou nu er ekstra opmærksom på alles ve og vel.

- Jeg er særligt opmærksom på de forskellige folk - både ryttere og stab - i forhold til, hvordan de har det. Også set i lyset af hvor godt de enkelte kendte Chris, fortæller Morten Bennekou fra Belgien.

- Jeg udpeger nogle særlige, som jeg spørger "hvordan har du det i dag?", fordi jeg ved, der kan være nogle særlige forhold med dem, som gør det endnu mere aktuelt at spørge.

Price-Pejtersens VM-guld mandag indikerede, at de danske ryttere kan præstere, selv om dødsfaldet har ramt dem. Det er da også elitechefens fornemmelse.

- Vi kan godt levere, det vi skal. Uden at det skal lyde negligerende, så skal vi også kunne koncentrere os om det, vi er her for. Det gør vi også, men vi holder selvfølgelig øje med hinanden, lyder det fra Bennekou.

Den 23-årige Lotto Soudal-rytter Andreas Kron kørte i 2017 og 2018 sammen med Chris Anker Sørensen på kontinentalholdet Riwal, inden sidstnævnte indstillede karrieren.

Han lagde søndag på Twitter ikke skjul på, at han var påvirket af den tidligere holdkammerats død.

- Jeg kan stadig ikke fatte, at mit idol, min mentor, holdkammerat og ven er gået bort, skrev han.

- Du troede altid på mig, støttede mig og viste mig, hvad det krævede at være professionel cykelrytter. Al min kærlighed og mine tanker til din familie. Du vil for evigt være i mit hjerte.

DCU-direktør Martin Elleberg Petersen er også til stede i Flandern, hvor VM-ugen er i fuld gang.

Han fortæller, at ledelsen er klar til at hente professionel hjælp ind, hvis ryttere eller ansatte har brug for det.

- Vi er meget opmærksomme på, hvordan rytterne og staben har det. Og så vurderer vi, om der er nogen, der har brug for noget krisepsykologisk hjælp, siger direktøren.

- Så er vi klar til at tage hånd om det. Der er vi ikke kommet til endnu, men det kan jo godt være, det kommer.

Rejser du til udlandet i år?