7. marts 2021
Farum-drengen Marcus Ingvartsen debuterede i fredags for FC Nordsjælland.
Farum-drengen Marcus Ingvartsen debuterede i fredags for FC Nordsjælland.
Foto: Boesenfoto.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Marcus fra Farum håber på mere i FCN

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Marcus fra Farum håber på mere i FCN
Opdateret 09. marts 2014 kl. 13:37
Sport - 08. marts 2014 kl. 12:07
Af Rudi Dalsgaard

Fodbold: Rækken af talentfulde spillere, der har i FC Nordsjælland gennem årene er efterhånden endeløse, selv om det langt fra er dem alle, der er gået hele vejen til landshold og udland.

Men selv om der er og har været spillere fra Stenløse, Roskilde, Hillerød, Smørum og Hundsted i FC Nordsjællands trup, så har et kendetegn ved de fleste af spillerne været, at de ikke kom fra FC Nordsjællands hjemby, Farum.

I fredags kom der dog et lille brud på masseimporten af spillere fra københavnsområdet og det nordsjællandske oplad, da 18-årige Marcus Ingvartsen med nummer 40 på ryggen tjekkede ind på kunstgræsset i Farum Park og spillede sine første syv minutter i Superligaen. For den 18-årige angriber er vel det, man kan kalde en ægte Farum-dreng i FC Nordsjælland.

- Jeg har været oppe og se kampe heroppe, så det har altid været en drøm at spille herinde en dag. Det er jeg rigtig glad for er sket, og nu håber jeg at kunne arbejde videre for at spille endnu mere, smiler Marcus Ingvartsen til Frederiksborg Amts Avis efter fredagens træning.

Han startede til fodbold som 5-årig i Farum Boldklub, da Farum Park kun havde et par år på bagen, og mens angriberen selv blev ældre, større og stærkere, så er det samme sket for FC Nordsjælland.

- Det er blevet større og større efterhånden. Jeg kan godt huske, da det bare hed Farum. Så det er meget sjovt at have set den udvikling gennem tiden, siger Marcus Ingvartsen om den klub, han altid har spillet i.

Blev seriøst

I starten handlede det om kammeratskabet, og i de yngste år havde han også målmandshandskerne på, men siden begyndte det at foregå oppe foran modstandernes mål. Der blev spillet sammen med kammeraterne fra Lyngholmskolen, men da de langsomt begyndte at falde fra, holdt Marcus Ingvartsen fast og kom ind under det spirende FC Nordsjælland'ske talentarbejde.

- Ved U14 begyndte kammeraterne at ryge lidt fra, og derfra blev det lidt mere seriøst. For mig har det hele tiden været på eliteniveau, og jeg er altid gået efter det og satset på det, siger angriberen, der heldigvis ikke har oplevet, at kammeraterne har set skævt til ham. Tværtimod har de bakket op og støttet ham hele vejen - og gør det stadig.

- Det har været lidt mærkeligt at se dem ryge fra stille og roligt. Og da vi ramte U17 var der ikke mange tilbage af dem, jeg har spillet med, fra jeg var helt lille. De har så spillet i Farum og været tæt på på den måde.

Tilbud om at lave alt mulig andet end at koncentrere sig om kuglen på græsplænen er også blevet høfligt afvist.

- Det har ikke været fristende for mig. Det har drejet sig om fodbold, så jeg er ikke hoppet på "den dér", siger Marcus Ingvartsen.

Skadet i efteråret

Siden U17-tiden har han trænet løst med hos Superligatruppen, men siden nytår er der blevet skruet op for det. Lidt uventet, for efteråret 2013 var bestemt ikke godt for Farum-drengen.

- Jeg var skadet med et forstrukket korsbånd i et halvt års tid i efteråret, så jeg var overrasket over, at det er gået så hurtigt. Jeg kunne dog holde mig i gang fysisk, men det er gået hurtigt efter nytår, og jeg er bare glad for, at der ikke har været problemer med knæet, så jeg har kunnet træne regelmæssigt, siger han.

Fredag kom så det første spæde skridt ind på Superligascenen, og det blev da også bemærket på lægterne, at det var en af byens egne drenge, der kom på banen.

- Der blev sunget lidt, kunne jeg høre, og det var rigtig rart, at der blev lagt mærke til det. Det var dejligt at få debut, for jeg har arbejdet for det længe. Og det er dejligt at kunne gå fra at starte som 5-årig i samme klub og nu få debut i Superligaen. Jeg var rigtig glad, siger Marcus Ingvartsen, der naturligvis håber, det bliver til endnu mere i fremtiden.

- Jeg har nogle enkeltfag ved siden af fodbolden på HF, men det hele går meget op i fodbold. Det meste af tiden går med det, og det er også det, der er planen. Det er fodbold, jeg har kæmpet for længe. Det er 100 procent planen, slutter han.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?