26. september 2021
I fremtiden kan den hurtigste Formel 1-kører sikre sig et bonuspoint for den hurtigste omgang. På billedet ses den danske racerkører Kevin Magnussen på banen til sidste års grandprix i Melbourne, Australien.
I fremtiden kan den hurtigste Formel 1-kører sikre sig et bonuspoint for den hurtigste omgang. På billedet ses den danske racerkører Kevin Magnussen på banen til sidste års grandprix i Melbourne, Australien.
Foto: Brandon Malone/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Magnussen: Nye Formel 1-regler kommer kun de bedste til gode

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Magnussen: Nye Formel 1-regler kommer kun de bedste til gode

Det giver ikke mening at ændre reglerne i Formel 1, hvis ikke alle hold får glæde af det, siger Magnussen.

Sport - 14. marts 2019 kl. 12:21
Af Ritzau

Som noget helt nyt i Formel 1-sæsonen 2019 får køreren med den hurtigste omgang i grandprixet et bonuspoint, hvis han samtidig er blandt de ti hurtigste i løbet.

Men ændringen af reglerne er unødvendig og kommer kun de bedste hold til gode, mener den danske racerkører Kevin Magnussen.

arrow Læs også: Magnussen og Grosjean slås om opmærksomhed fra tophold

- Jeg synes, det er ærgerligt, at der bliver delt point ud, som vi ikke kommer til at kunne få.

- Ændringen er lidt unødvendigt, og som jeg ser det, er det mere eller mindre tilfældigt, hvem der får pointet. Det giver ingen mening, siger Kevin Magnussen forud for sæsonens første løb i Melbourne, Australien.

Regelændringen får muligvis nogle Formel 1-hold til at ændre strategi, mens andre måske vurderer, at præmien er for lille i forhold til risikoen ved at brænde ud for tidligt eller bruge for meget brændstof.

For Kevin Magnussen og resten af Haas-teamet betyder ændringen dog ikke det store.

- Det kommer ikke rigtig til at ændre noget for os. Vi kan ikke både være i top-10 og samtidig sætte hurtigste omgang, forklarer Magnussen.

Sidste år endte sæsonpremieren i Melbourne som en stor nedtur for Haas, da Kevin Magnussen og holdkammeraten Romain Grosjean begge blev sendt på banen med løse hjul efter et pitstop.

De to kørere lå placeret som nummer fire og fem i grandprixet, da de måtte opgive at fortsætte.

Det var en stor skuffelse for hele holdet, som over vinteren har arbejdet hårdt på ikke at komme til at gentage fejlen i år.

- Der er en stor forventning om ikke at lave samme fejl igen. Jeg har en stor tiltro til, at der er blevet arbejdet på nogle områder, som gerne skulle sikre, at vi ikke laver samme fejl igen, siger Kevin Magnussen.

Testkørslerne i den spanske by Barcelona for to uger siden gik rigtig godt, og Haas er i bedre form end nogensinde, vurderer danskeren.

- Vi skal oppe vores game, hvis vi vil blive ved med at kæmpe mod de store drenge. Men jeg er meget tilfreds med det, vi har udrettet over vinteren.

- Vi havde nogle gode test i Barcelona, som vi er meget tilfredse med. Bilerne har gjort det godt, og jeg er håbefuld, men om det er nok, må tiden vise, siger Kevin Magnussen.

Racerkøreren sluttede sidste sæson som samlet nummer ni. I år håber han at kunne kravle et par pladser frem i tabellen.

arrow Magnussen er glad for at være tilbage på Formel 1-banen
15. marts 2019 kl. 10:14 Opdateret: kl. 10:16
arrow Magnussen er hurtigere og langsommere end Grosjean i Melbourne
15. marts 2019 kl. 07:49 Opdateret: kl. 07:50
arrow Magnussen fik nok af det umenneskelige pres
14. marts 2019 kl. 20:00 Opdateret: kl. 15:00
Stemmer du til kommunalvalget i år?