26. juli 2021
Mads Pedersen landede onsdag i lufthavnen i Brest, hvor han i årets Tour de France vil jagte sin første etapesejr i en grand tour nogensinde.
Mads Pedersen landede onsdag i lufthavnen i Brest, hvor han i årets Tour de France vil jagte sin første etapesejr i en grand tour nogensinde.
Foto: Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mads Pedersen skal finde etapesejr i massespurterne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mads Pedersen skal finde etapesejr i massespurterne

Den danske eksverdensmester har vist sig som en stærk sprinter. Det er sådan han skal få succes i Touren i år.

Opdateret 24. juni 2021 kl. 15:58
Sport - 24. juni 2021 kl. 15:56
Af Ritzau

- En etapesejr.

Den danske eksverdensmester Mads Pedersen var klar i spyttet, da han på torsdagens Trek-pressekonference før Tour de France blev spurgt til sin målsætning for årets rundtur i det franske.

arrow Læs også: Mads Pedersen eneste Trek-dansker i Touren

Mads Pedersen viste sidste år i Touren, at han godt kan blande sig i massespurterne, og det bliver efter al sandsynlighed i en sådan, han skal opfylde sin personlige målsætning.

- Mit primære fokus vil være massespurterne i år til Touren, og så skal jeg hjælpe, når jeg kan, lyder det fra danskeren.

Mads Pedersen er også god i spurterne, som går en smule opad, men rollefordelingen på holdet er, at Mads Pedersen tager sig af de flade afslutninger, selv om en bakkespurt også lægger godt til ham.

- Jeg ved, at de afslutninger passer Jasper (Stuyven, red.) endnu bedre, så de dage vil jeg hjælpe ham, forklarer verdensmesteren fra 2019.

- Forhåbentlig kan vi gøre som i Giroen i 2017 og komme i udbrud sammen et par gange og have det lidt sjovt.

Mads Pedersen styrtede for et par uger siden i Critérium du Dauphiné og måtte udgå. Men han melder sig helt ovenpå igen.

- Allerede i Dauphiné var formen ganske okay. Men jeg nåede kun to etaper, inden jeg styrtede, men formen er endnu bedre nu, proklamerer den hurtige Trek-dansker.

- Jeg har selvtillid, og formen er god, så jeg føler, at jeg godt kan være med i spurterne. Hvis ikke jeg var klar til at køre Touren, ville der være en anden her i stedet for mig.

Første reelle sprinterafslutning kommer på 3. etape, så det er formentlig første gang, Mads Pedersen virkelig kommer til at blande sig i afgørelsen, hvis feltet kommer samlet til mål.

Glæder du dig til, at Tour de France kommer til Danmark i 2022