25. januar 2021
Lasse Norman Hansen, Julius Johansen, Frederik Rodenberg og Rasmus Lund smadrede verdensrekorder på stribe ved VM i Berlin i februar.
Lasse Norman Hansen, Julius Johansen, Frederik Rodenberg og Rasmus Lund smadrede verdensrekorder på stribe ved VM i Berlin i februar.
Foto: Kacper Pempel/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lynhurtig cykelkvartet kan blive årets sportsnavn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lynhurtig cykelkvartet kan blive årets sportsnavn

Med VM-guld og tre verdensrekorder leverede banelandsholdet en af årets største danske sportspræstationer.

Opdateret 03. december 2020 kl. 07:17
Sport - 03. december 2020 kl. 07:11
Af Ritzau

De måtte se coronapandemien spolere OL og en potentiel guldmedalje. Men det danske banelandshold i 4000 meter holdforfølgelsesløb har alligevel chancen for at tage en prestigefyldt pris med fra et besværligt 2020.

Den lynhurtige kvartet, der består af Rasmus Lund, Julius Johansen, Lasse Norman Hansen og Frederik Rodenberg, er nemlig blevet nomineret til årets sportsnavn, meddeler Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Team Danmark i en pressemeddelelse.

Det er de to idrætsorganisationer, der står for kåringen, som finder sted 2. januar.

Banelandsholdet er nomineret som belønning for et brag af en VM-præstation i Berlin i februar.

Her satte det danske hold ikke færre end tre verdensrekorder i løbet af to dage og vandt verdensmesterskabet i suveræn stil.

- Det er en uhørt bedrift, og derfor er banelandsholdet i 4000 meter holdforfølgelsesløb meget værdig til at være nomineret til årets sportsnavn 2020, siger DIF's formand, Niels Nygaard.

Banekvartetten er den anden af tre nominerede til sportsprisen. De fire cykelryttere skal kæmpe med fodboldspilleren Pernille Harder og en endnu ikke offentliggjort tredje kandidat.

Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?