22. oktober 2021
De danske landsholdsspillere dannede i lørdags en ring omkring Christian Eriksen efter fynboens hjertestop under kampen mod Finland.
De danske landsholdsspillere dannede i lørdags en ring omkring Christian Eriksen efter fynboens hjertestop under kampen mod Finland.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Landsholdet tilbydes mental reparationstur til Parken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Landsholdet tilbydes mental reparationstur til Parken

Det danske landshold træner ikke i Parken før Belgien-kamp, men spillerne kan besøge arenaen alligevel.

Sport - 16. juni 2021 kl. 15:01
Af Ritzau

Spillere og stab på det danske fodboldlandshold får onsdag aften mulighed for at besøge Parken forud for torsdagens EM-gruppekamp mod Belgien.

Egentlig skulle alle landsholdets forberedelser til kampen være foregået i EM-lejren i Helsingør, men Christian Eriksens hjertestop i lørdagens kamp mod Finland har ændret forberedelsesvilkårene.

arrow Læs også: Opereret Eriksen er udskrevet og har besøgt landsholdet

Derfor kan dem, der har lyst, tage ind i Parken onsdag aften, så de får et gensyn med nationalarenaen, der var epicenter for lørdagens traumatiske hændelse.

De følelser, der eventuelt måtte opstå ved et besøg onsdag, kan blive bearbejdet i langt flere timer forud for torsdagens kamp, i forhold til hvis følelserne først rammer spillerne cirka halvanden time før kampstart ved ankomst til Parken torsdag.

- Vi træner ikke i Parken før kampen, men vi har en bus til alle, som synes, at det er godt at komme tilbage og se det hele igen og være der for første gang siden i lørdags. Så den mulighed får vi alle, siger landstræner Kasper Hjulmand på et pressemøde.

Landsholdsangriberen Yussuf Poulsen er glad for, at spillerne får mulighed for at komme til stadionet dagen før kampen, men han ved ikke selv, om han vil benytte sig af tilbuddet.

- Jeg har ikke besluttet mig endnu.

- Vi ved ikke, hvordan vi kommer til at reagere følelsesmæssigt på at komme tilbage i Parken. Reaktionerne kommer til at være forskellige fra spiller til spiller, siger Yussuf Poulsen.

Blot en kort gåtur fra Parken ligger Christian Eriksen på Rigshospitalet. Kasper Hjulmand fortæller, at det må være en meget speciel følelse for fynboen, når han torsdag aften kan høre lyden fra de 25.000 tilskuere i nationalarenaen gennem vinduerne.

- Hospitalet er lige ved siden af Parken, og han kan se Parken ud af vinduet, og han vil også være i stand til at høre alt. Det er en skør situation for ham at være i, siger Kasper Hjulmand.

Fra sygesengen så Christian Eriksen de afsluttende minutter af kampen mod Finland i lørdags. Landstræneren forventer, at Eriksen også torsdag aften vil se sine holdkammerater i aktion.

EM-gruppekampen mellem Danmark og Belgien begynder torsdag klokken 18.

arrow Hjulmand: Vi har inspireret og samlet nationen
18. juni 2021 kl. 12:25 Opdateret: kl. 12:26
arrow Pacemaker kan stoppe Eriksens Serie A-karriere
18. juni 2021 kl. 12:17 Opdateret: kl. 12:18
arrow Belgisk stjerne jublede behersket i respekt for danskerne
18. juni 2021 kl. 08:06 Opdateret: kl. 08:08
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?