11. august 2020
Danmarks uafgjorte resultat mod Serbien onsdag formiddag ved VM var ikke nok til at sikre en plads i OL-kvalifikationen, og dermed skal de danske håndboldkvinder ikke med til OL i Tokyo i 2020.
Danmarks uafgjorte resultat mod Serbien onsdag formiddag ved VM var ikke nok til at sikre en plads i OL-kvalifikationen, og dermed skal de danske håndboldkvinder ikke med til OL i Tokyo i 2020.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kvindernes nedtur ærgrer DIF: Håndbold samler OL-holdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kvindernes nedtur ærgrer DIF: Håndbold samler OL-holdet

Det ærgrer Danmarks Idrætsforbund, at de danske håndboldkvinder ikke skal med til OL i Tokyo til næste år.

Sport - 11. december 2019 kl. 12:59
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der ærgrer i den grad Danmarks Idrætsforbund (DIF), at håndboldkvinderne onsdag missede muligheden for at kvalificere sig til OL i Tokyo til næste år.

Administrerende direktør Morten Mølholm havde sat næsen op efter at se Sandra Toft og resten af håndboldkvinderne i aktion i Japan.

arrow Læs også: Anfører modsatte sig landstræneres taktik: Vi var usikre

- Håndbold betyder meget under et OL. Det betyder meget for hele OL-holdet og er et godt samlingspunkt, og så er der også mange, der interesserer sig for håndbold.

- Derfor er vi selvfølgelig super kede af, at de ikke skal med. Vi havde virkelig håbet, at vi også kunne få et kvindehåndboldlandshold med, siger han.

Danmark spillede uafgjort mod Serbien i den sidste kamp i mellemrunden ved VM, og resultatet betyder, at Danmark slutter som nummer fem i mellemrundegruppen efter Serbien, der i stedet får mulighed for at kvalificere sig til OL.

Det er andet OL i træk, der ikke får deltagelse af det danske kvindelandshold i håndbold, mens herrerne ved OL i 2016 vandt OL-guld og i år er kvalificeret via deres VM-guldmedalje fra januar.

- Vi er inde i en længere periode inden for kvindehåndbold, hvor der er fravær af deltagelse og medaljer, ligesom vi tidligere havde med herrerne. Nu er det så skiftet. Det ville være rart at have dem med samtidig.

Danmark vandt OL-guld i håndbold tre gange i træk i 1996, 2000 og 2004. Siden har de danske kvinder kun været med en enkelt gang, hvilket var i 2012, hvor holdet blev nummer ni.

- Jeg er fuld af fortrøstning i forhold til, at håndboldkvinderne nok skal komme igen, men OL bliver kun afholdt hvert fjerde år, så det er bare ærgerligt, at de nu for andet OL i træk ikke er med.

- Men vi har herrerne med, og dem har vi store forhåbninger til, og de vil også udgøre et samlingspunkt for OL-holdet, og der er mange, der vil følge deres kampe gennem hele OL-turneringen, siger Morten Mølholm.

arrow Knust Klavs Bruun afviser snak om sin jobfremtid
11. december 2019 kl. 13:19 Opdateret: kl. 13:20
arrow Håndboldchef freder landstræner trods OL-nedtur
11. december 2019 kl. 12:41 Opdateret: kl. 12:42
arrow FAKTA: Danmark ved slutrunder de seneste 10 år
11. december 2019 kl. 12:04 Opdateret: kl. 12:06
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?