20. april 2021
Sportsglade kronsprins Frederik dukkede torsdag op til pressemøde med et slips med cykler på. På mødet blev det bekræftet, at cykelløbet Tour de France i 2021 begynder i Danmark.
Sportsglade kronsprins Frederik dukkede torsdag op til pressemøde med et slips med cykler på. På mødet blev det bekræftet, at cykelløbet Tour de France i 2021 begynder i Danmark.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kronprinsen: Det er åbenbart at vi skal have Grand Depart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kronprinsen: Det er åbenbart at vi skal have Grand Depart

Tour-direktør Prudhommes besøg i Danmark har overbevist ham om, at vi kan løfte opgaven, mener kronprinsen.

Sport - 21. februar 2019 kl. 11:41
Af Ritzau

Cykelløbet Tour de France er blandt de største begivenheder i verden, mener kronprins Frederik. Derfor er han også begejstret for, at det i 2021 begynder i Danmark.

- Det her er jo en top-3-begivenhed i verden, siger han.

arrow Læs også: Supercykelløb kan forsinke supercykelsti

Torsdag formiddag blev det officielt bekræftet fra regeringen, at Danmark bliver vært for det prestigefyldte cykelløb.

Aldrig før har en del af ruten ligget så langt mod nord.

Foruden en stor dansk indsats for at bringe løbet til Danmark skyldes resultatet ifølge kronprinsen også, at vi som folk generelt er glade for at cykle.

- Vi har glæde for cyklen. Vi er en cykelnation, så det er åbenbart, at vi skal have Grand Départ.

- Her får vi Danmark som et stadion, der folder sig ud foran ens cykel. At jeg så har franske rødder, gør mig ekstra glad, siger han på mødet.

Desuden har direktøren for Tour de France, Christian Prudhomme, besøgt Danmark flere gange de seneste fem år, og de besøg har været med til at sikre Danmark Tour-starten, vurderer kronprins Frederik.

- Han (Prudhomme, red.) er blevet mere og mere overbevist om, at vi kan løfte den opgave, fordi vi har erfaring med at løfte store sportsbegivenheder.

Danmark har blandt andet været vært for VM i håndbold for herrer i 2019 og VM i ishockey i 2018. Desuden begyndte cykelløbet Giro d'Italia i 2012 i Herning, mens også VM i landevejscykling i 2011 fandt sted på danske veje.

Kronprinsen, der selv er cykelglad og sportsinteresseret, ser frem til, at Danmark lægger veje til de mange cykelryttere i 2021.

- Det er et kæmpemål, som ikke har været givet. Det skulle ellers være lige til højrebenet. Vi er en cykelnation. Vi bruger cyklen, som nogle spiller ishockey, siger han.

Til stede ved præsentationen på Københavns Rådhus torsdag var også statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), overborgmester Frank Jensen (S) og erhvervsminister Rasmus Jarlov (K).

arrow Tour-eventyr kan sikre Danmark milliarder
21. februar 2019 kl. 20:00 Opdateret: kl. 16:30
arrow Om halvandet år løftes sløret for vejen ud af Roskilde
21. februar 2019 kl. 17:54 Opdateret: kl. 19:17
arrow Tæt på tour-mål: Campingplads kimes ned
21. februar 2019 kl. 17:02 Opdateret: kl. 17:02
Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?