22. juni 2021
Før sæsonpremieren i Staples Center, hvor Los Angeles Lakers og Los Angeles Clippers mødte hinanden, blev der solgt t-shirts med teksten "Fight for freedom. Stand with Hong Kong".
Før sæsonpremieren i Staples Center, hvor Los Angeles Lakers og Los Angeles Clippers mødte hinanden, blev der solgt t-shirts med teksten "Fight for freedom. Stand with Hong Kong".
Foto: Frederic J. Brown/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kinesere går glip af NBA-premiere efter Hongkong-tweet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kinesere går glip af NBA-premiere efter Hongkong-tweet

Konflikten mellem NBA og Kina har nu ramt de kinesiske fans, som ikke havde mulighed for at se sæsonpremieren.

Sport - 23. oktober 2019 kl. 08:37
Af Ritzau

De mange kinesiske basketballfans havde ikke mulighed for at se de to første kampe i NBA-sæsonen natten til onsdag dansk tid.

I stedet for opgørene Toronto Raptors - New Orleans Pelicans og Los Angeles Clippers - Los Angeles Lakers viste signalet på den statsejede tv-station CCTV billeder fra World Military Games i Wuhan.

CCTV har rettighederne til at vise NBA i Kina, men onsdagens boykot af kampene er den seneste udvikling i en speget sag mellem NBA og Kina.

Sagen udsprang 4. oktober, da sportsdirektøren for Houston Rockets, Daryl Morey, tweetede om situationen i Hongkong, hvor han erklærede sin støtte til demonstranterne. Han tweetede et billede med teksten: "Fight for freedom. Stand with Hong Kong".

Efterfølgende meddelte CCTV, at kanalen ikke ville vise kampe med Houston Rockets i fremtiden. Men indtil videre gælder det også alle andre holds kampe fra NBA.

Foreløbig er der ikke programsat kampe på kinesisk tv resten af ugen, selv om kanalen ikke officielt har meldt noget ud.

Daryl Morey har slettet og undskyldt sit tweet, men NBA har ikke villet undskylde Houston-bossens tweet. Tværtimod.

NBA-kommissær Adam Silver har i en officiel NBA-udmelding støttet ytringsfriheden og afvist, at ligaen vil regulere, hvad spillere eller ledere kan sige eller gøre.

Konflikten mellem NBA og Kina kan have store økonomiske konsekvenser for NBA, da det kinesiske marked er en vigtig indtægtskilde for ligaen. Alle kinesiske virksomheder med NBA-partnerskaber har suspenderet deres støtte.

Ifølge The New York Times bidrager Kina årligt med 500 millioner dollar til omsætningen i NBA.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?