15. april 2021
Det er ikke altid lige let at lede et Superligahold og være familiefar ved siden af. Hjemme hos familien Hjulmand drejer meget sig rundt om fodbold-spillet, og det lykkes kun med en stor indsats fra Kasper Hjulmands kone og parrets gode venner.
Det er ikke altid lige let at lede et Superligahold og være familiefar ved siden af. Hjemme hos familien Hjulmand drejer meget sig rundt om fodbold-spillet, og det lykkes kun med en stor indsats fra Kasper Hjulmands kone og parrets gode venner.
Foto: Rudi Dalsgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jeg er ingen sidelinie-far

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jeg er ingen sidelinie-far
Opdateret 30. maj 2012 kl. 10:18
Sport - 28. februar 2012 kl. 10:51
Af Rudi Dalsgaard

Fodboldspillet er givet videre i familien Hjulmand. Det kan man roligt konstatere, da begge Kasper Hjulmands sønner, Marcus på 13 og Mikkel på 10 år, i årevis har driblet rundt i Allerød FK's blå trøje.

Til deres fars udelte glæde.

- De spiller jo hele tiden. I skolen og når de har fri, og de er glade for spillet. Fodbold er et fantastisk spil. Man lærer at arbejde sammen med andre, have respekt for andre, det er hamrende sundt og man bevæger sig. Så det er super, at de har den interesse, konstaterer Kasper Hjulmand.

Selv får han dog ikke set dem spille særlig meget. Jobbet som cheftræner i FC Nordsjælland kolliderer meget ofte med sønnernes kamptider.

- Jeg kan deltage alt for lidt. Jeg prioriterer det hver eneste gang, jeg har en mulighed. Men det er godt nok ikke særlig mange gange. Jeg er desværre ikke en af de der forældre på sidelinien, men jeg vil gerne følge med i det, og de synes også, det er rart, når jeg følger med i det, siger Kasper Hjulmand, der derfor heller ikke kan - eller vil - blande sig i, hvordan sønnerne bliver trænet.

Selv om det umiddelbart kunne give holdet en hjælpende hånd.

- Jeg skal bestemt ikke blande mig. Jeg har snakket en del fodbold med én af trænerne, men ellers kan jeg måske bidrage med noget på nogle andre tidspunkter - nogle forældremøder og sådan nogle ting, hvor jeg kan fortælle om noget. Jeg har stor ros til dem, der bruger så meget tid på at få tingene til at køre i fodboldklubberne, og jeg ved, hvor meget tid, der går med det her, siger Kasper Hjulmand.

- Selvfølgelig er det svært ikke at blande mig. Det gælder ikke kun mine egne knægtes hold, men også når jeg er rundt og se ude i klubberne. Der er en masse ting, man kan gøre bedre rundt omkring i børnefodbold. Men når man ikke har tiden til at gå ind i det, så skal man holde det for sig selv.

Men hvis nogen spørger, skal han nok svare - også når det gælder hans egne drenge, der gerne må gå fodbold-vejen, hvis det er det, de vil.

- Det vigtigt for mig er, at de har glæden ved det, og selvfølgelig støtter jeg op om det, hvis de vil. Vi har en masse snakke om, hvad det kræver, hvis man vil være rigtig god. Man skal bruge mange timer på det, for det er indiskutabelt, at dem, der bruger flest timer på det, bliver også dygtigst. Men jeg støtter dem bare i, hvad de gerne vil. Jeg står ikke og sparker dem ud af døren til træning, siger cheftræneren.

Seneste skud på børnestammen er tre-årige Liva, og derfor ligger det jo lige for at antage, at hun også snart kan ses drible rundt på Møllemose-anlægget i Allerød.

- Man bliver nok lidt miljøskadet af at bo her, smiler Kasper Hjulmand og fortsætter:

- Jeg håber ikke, Liva bliver fodboldspiller, lad mig sige det sådan. Jeg håber, hun finder noget andet. Jeg synes, der er rigeligt med fodbold. Lad os bare få noget nyt med Liva.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?