25. september 2021
Richard Carapaz og Jakob Fuglsang kom til mål sammen på 5. etape af Schweiz Rundt.
Richard Carapaz og Jakob Fuglsang kom til mål sammen på 5. etape af Schweiz Rundt.
Foto: Gian Ehrenzeller/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ineos-profil slår Fuglsang i schweizisk alpespurt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ineos-profil slår Fuglsang i schweizisk alpespurt

Jakob Fuglsang kom til mål med Richard Carapaz, men måtte se ecuadorianeren vinde 5. etape af Schweiz Rundt.

Sport - 10. juni 2021 kl. 17:11
Af Ritzau

Det var lige ved og næsten for Jakob Fuglsang på 5. etape af Schweiz Rundt.

Danskeren angreb på næstsidste stigning og lå længe alene i front. Men med få kilometer tilbage blev Fuglsang indhentet af Richard Carapaz.

De to fulgtes ad op til mål i alpebyen Leukerbad, men ecuadorianeren var altså hurtigst, da etapevinderen skulle findes. Carapaz trak forbi Fuglsang på de sidste meter og vandt.

- Jeg følte mig godt kørende, og det er altid værd at tage med. For mig var det stadigvæk en god dag, og jeg fik vist mig frem, og jeg får også lidt tid i klassementet, siger Fuglsang til TV2 Sport efter etapen.

Sejren sender også Richard Carapaz i løbets førertrøje. Den var Mathieu van der Poel tidligere indehaver af, men hollænderen måtte give fortabt på torsdagens stigninger.

Jakob Fuglsang er ny mand på løbets andenplads. Astana-danskeren har 26 sekunder op til Carapaz.

Verdensmesteren Julian Alaphilippe havde egentlig kørt sig op på tredjepladsen torsdag, men en tidsstraf til franskmanden for at modtage forplejning på de sidste kilometer betyder, at Maximilian Schachmann i stedet er nummer tre, 12 sekunder efter Fuglsang.

Der resterer tre etaper af Schweiz Rundt inklusive en bjergenkeltstart.

Jakob Fuglsang har endnu sin første sejr til gode i 2021. Torsdagens andenplads er hans bedste resultat i år. Sidste år tog Fuglsang fire sejre, blandt andet i cykelmonumentet Lombardiet Rundt.

Fuglsang indledte jagten på sejren torsdag, da han stak afsted fra favoritgruppen på stigningen Erschmatt, dagens næstsidste.

Danskeren kom hurtigt væk og rundede toppen med kun Esteban Chaves foran sig. Han blev indhentet på vej ned ad bjerget, og så kunne Fuglsang altså sætte kurs mod målstregen.

Det så længe godt ud for danskeren, men på vej op ad finalestigningen mod Leukerbad trådte Richard Carapaz altså an længere tilbage. Den tidligere Giro d'Italia-vinder fløj afsted og havde masser af fart på.

Det stod hurtigt klart, at Fuglsang ville blive indhentet. Det skete et par kilometer før mål, og så skulle duoen kæmpe om sejren. Fuglsang åbnede spurten tidligt og lå længe forrest, men til allersidst kom Carapaz altså forbi og stjal sejren.

Stemmer du til kommunalvalget i år?