26. juli 2021
Jublen var stor i Parken efter 4-1-sejren over Rusland, og det leder i aviserne tankerne hen mod en anden legendarisk sejr: 4-2 over Sovjetunionen i 1985.
Jublen var stor i Parken efter 4-1-sejren over Rusland, og det leder i aviserne tankerne hen mod en anden legendarisk sejr: 4-2 over Sovjetunionen i 1985.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hyldest til kamp fra 1985: Dansk triumf dominerer aviserne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hyldest til kamp fra 1985: Dansk triumf dominerer aviserne

Danmarks 4-1-sejr over Rusland og avancement ved EM fylder godt i de danske aviser dagen derpå.

Opdateret 22. juni 2021 kl. 07:36
Sport - 22. juni 2021 kl. 07:19
Af Ritzau

Danmark bankede mandag Rusland med 4-1 ved EM og spillede sig videre til ottendedelsfinalerne.

Landsholdet havde ryggen mod muren inden opgøret, men leverede især efter pausen en fremragende kamp, der sikrede Danmark andenpladsen i gruppe B.

Trods kampens sene sluttidspunkt fylder triumfen godt i de danske aviser dagen derpå, og der bliver flere steder refereret til en legendarisk 4-2-sejr over Sovjetunionen i Idrætsparken i 1985, der var med til at sikre holdet adgang til VM i Mexico i 1986.

Ekstra Bladet havde i 1985 Michael Laudrup og Preben Elkjær på sin forside med ordene "Fire stød i bamsen", og den bliver gentaget 36 år senere.

- Fire stød i bamsen - igen, skriver Ekstra Bladet og supplerer med et billede af målscorer Joakim Mæhle i jubel sammen med midtbanespillerne Thomas Delaney og Christian Nørgaard.

- Nu kringler vi Wales, skriver Ekstra Bladet også på samme forside med henvisning til lørdagens ottendedelsfinale i Amsterdam.

Politikens leder har også 1985-kampen som reference:

- Landsholdet skabte på en magisk aften den moderne version af Sovjet-kampen, lyder overskriften på avisens analyse af 4-1-sejren, hvor man også roser kampens første målscorer, Mikkel Damsgaard, og husker, at en 21-årig Michael Laudrup strålede mod Sovjet i 1985:

- Her i 2021 scorede Mikkel Damsgaard fra Jyllinge, der bliver 21 år om godt 14-dage, et af EM-slutrundens flotteste mål på en ny junidag mod stormagten fra øst, skriver Politikens journalist.

B.T. leger også med ordene og sætter Damsgaard i fokus på sin forside.

- Vi er røde, vi er videre!, skriver B.T. ledsaget af et billede af en jublende Damsgaard. Avisen kalder samtidigt landsholdet for "Hjulmands bjørnebande" på sin sportsforside.

Danmark spiller ottendedelsfinale mod Wales i Amsterdam lørdag klokken 18.00.

Glæder du dig til, at Tour de France kommer til Danmark i 2022