24. januar 2021
Kasper Hjulmand (midterst) tiltræder som landstræner i sommeren 2020.
Kasper Hjulmand (midterst) tiltræder som landstræner i sommeren 2020.
Foto: Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hjulmand fravalgte udlandet: Landsholdet er hjerteblod

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hjulmand fravalgte udlandet: Landsholdet er hjerteblod

Kasper Hjulmand havde to muligheder i udlandet, men var ikke i tvivl, da han fik tilbudt landstrænerjob.

Sport - 12. juni 2019 kl. 13:15
Af Ritzau

Kasper Hjulmand bliver landstræner for Danmark fra sommeren 2020. Han får Morten Wieghorst som assistent og kommer til at afløse konstellationen med Åge Hareide og Jon Dahl Tomasson.

Det var en stolt Hjulmand, der onsdag blev præsenteret på et pressemøde hos Dansk Boldspil-Union (DBU) i Brøndby.

arrow Læs også: Jon Dahl: DBU's timing er forkert og dårlig

Det var ellers planen, at den tidligere FC Nordsjælland-træner skulle prøve sig af i en udenlandsk klub.

- Jeg havde flere muligheder, og to meget konkrete i udlandet, som ville være fantastiske for mig.

- Men jeg kunne mærke, at landsholdet var hjerteblod for mig, da det blev en mulighed. DBU kender mig, og hvis de ville have mig, så betød det meget for mig, siger Hjulmand.

Åge Hareides kommende afløser var så langt fremme i forhandlingerne, at han indtil for nylig så sig selv bosætte sig i udlandet og tage Wieghorst med som assistent.

Han vil ikke afsløre, hvor i udlandet - kun at det var på et højere niveau end Superligaen.

- Vi taler klubber, der spiller europæisk fodbold, en større liga og klubscene. Det var mere, end jeg selv havde forventet, siger han.

Hjulmand har med sit fravalg af et eventyr i udlandet samtidig sagt nej til en større løncheck for, at at få det job, som han betegner som det største for en dansk træner.

- Hvis du tager alle landstrænere i verden, så tror jeg, at de kunne tjene flere penge ude i klubberne. Sådan er det jo. Men hvad vil du have - et beløb? spørger han og griner uden dog at ville sætte beløb på sine kontrakttilbud.

I fodbold handler det ofte om at smede, mens jernet er varmt. Hjulmand, der fra 2014 til 2015 var cheftræner i tyske Mainz, får måske aldrig chancen for at komme til udlandet igen. Måske glippede chancen?

Det er dog ikke den måde, han tænker på. Hjulmand forklarer, at han er til stede i nuet og ikke planlægger sin karriere.

- Der var nogle spændende muligheder, som jeg også selv troede på, at jeg skulle. Det ville nok have været det mest logiske for en masse mennesker, men det er sjældent, at jeg træffer logiske valg i mit liv, forklarer han.

Hjulmand er blevet ansat som konsulent det kommende år, indtil han og Wieghorst overtager landsholdet 1. august 2020 på en fireårig aftale. Han skal bruge tiden på at arbejde med holdets fremtidige udtryk.

Han slår samtidig fast, at den nuværende landstrænerduo med Hareide og assistenten Jon Dahl Tomasson, er de rigtige til at føre Danmark frem til EM i 2020

- Der er én landstræner i Danmark, og det er Åge. Der er ingen, der kan gøre det bedre end det landstrænerpar, vi har nu, frem mod den fokuserede opgave, der hedder EM. Jeg skal nok få min tid bagefter, siger han.

- Det er sjældent, at man får så lang indflyvningstid til et job. Det kunne man godt ønske sig nogle gange. Jeg skal bruge tiden på at gøre mig tanker om, hvordan jeg vil arbejde, og så vil jeg søge inspiration.

Af respekt for Hareide og Tomassons arbejde vil Kasper Hjulmand ikke tale om, hvordan han vurderer, at man kan udvikle holdet. Han fortæller, at han vil holde sig helt i baggrunden det næste år.

- De har gjort et fantastisk arbejde. Min respekt for dem er indiskutabel. Men ingenting i denne verden står stille, så selvfølgelig er der mulighed for at udvikle holdet. Fodbolden bevæger sig også hele tiden, siger han.

Kasper Hjulmand har i store dele af karrieren arbejdet med talenter og i det daglige set dem udvikle sig. I landstrænerjobbet bliver det anderledes, da spillerne typisk er samlet i en til to uger ad gangen.

Danmarks kommende landstræner har gjort sig en del tanker om den nye arbejdsform.

- Som fodboldhåndværker er det sværere. Der er ganske få træninger, og man kommer længere, når du har en hverdag med spillere.

- Jeg har nu været træner i 21 år, og det bliver spændende for mig at udforske den måde at være træner på, siger han.

arrow DBU og Divisionsforeningen: Superligaen er klar til VAR
13. juni 2019 kl. 17:11 Opdateret: kl. 17:12
arrow Hjulmands højre hånd tager et år uden løn
13. juni 2019 kl. 09:45 Opdateret: kl. 09:46
arrow Åge Hareide: Jeg er kun irriteret over tidspunktet
12. juni 2019 kl. 16:38 Opdateret: kl. 16:40
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?