22. juni 2021
Lewis Hamilton vandt sit første verdensmesterskab i 2008. Dengang i en McLaren-racer. Briten har vundet VM-titlen de seneste tre sæsoner, og Mercedes-stjernen er noteret for seks VM-titler i alt. Han er storfavorit til at vinde den coronaramte 2020-sæson, som begynder i weekenden.
Lewis Hamilton vandt sit første verdensmesterskab i 2008. Dengang i en McLaren-racer. Briten har vundet VM-titlen de seneste tre sæsoner, og Mercedes-stjernen er noteret for seks VM-titler i alt. Han er storfavorit til at vinde den coronaramte 2020-sæson, som begynder i weekenden.
Foto: Pool/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hamilton indleder forsinket rekordjagt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Hamilton indleder forsinket rekordjagt

Med næsten fire måneders forsinkelse kommer Formel 1-sæsonen i gang i weekenden. Det er med Lewis Hamilton i hovedrollen - ikke kun på grund at det sportslige.

Sport - 03. juli 2020 kl. 20:00
Af Ritzau

Coronavirus. Black Lives Matter. Rekordjagt.

Den regerende Formel 1-verdensmester, Lewis Hamilton (Mercedes), skal forholde sig til mange emner og har også meget på hjerte, inden de røde lys slukkes og sæsonen med flere måneders forsinkelse grundet coronakrisen begynder i Østrig i weekenden.

arrow Læs også: Manglende Haas-fart kommer bag på Kevin Magnussen

Lad os begynde med det sportslige. Hamilton er oppe på seks VM-titler. Dermed er han kun ét verdensmesterskab fra tyske Michael Schumachers rekord.

Schumacher har også rekorden for flest løbssejre. Nemlig 91. Hamilton er noteret for 84. I de seneste seks år har Hamilton vundet i gennemsnit ti løb per sæson. 155 podiepladser er endnu en rekord, Schumacher har. Hamilton har 151 på sit cv.

Det er hovedsageligt de rekorder, 35-årige Hamilton jagter.

- Vi forbereder os, så godt vi kan, på det der bliver den sværeste sæson, som Formel 1 og alle os har prøvet, siger briten ifølge Reuters.

Han henviser til en 2020-sæson, som er historisk hårdt ramt på grund af coronakrisen.

Flere løb er allerede blevet sløjfet helt i år. Indtil videre er kun otte løb sat i kalenderen. Alle i Europa. Og de første to løb køres på Red Bull Ring i østrigske Spielberg. Uden tilskuere og med en masse coronarestriktioner.

Efter planen skal sæsonen bestå af 15-18 løb. Men uanset hvad bliver det en yderst komprimeret sæson, hvor både kørere og hold udfordres som aldrig før.

Så er der også alt det ikkesportslige. Hamilton er under coronapausen blevet en af de mest prominente frontfigurer i Black Live Matter-bevægelsen, som er kommet frem efter George Floyds død i politiets varetægt i USA i maj.

Blandt andet har Hamilton offentligt deltaget i demonstrationer, og han har en så stor og markant stemme i debatten, at Mercedes-bilerne i 2020-sæsonen har fået en sort overhaling i stedet for den ellers berømte sølvfarve.

Derfor vil en syvende VM-titel være vigtigere end nogensinde, mener Hamilton.

- Det er et så betydningsfyldt år forstået på den måde, at vi har en pandemi, som stadig er der, og som vi prøver at bekæmpe, og så er der, på det personlige plan, Black Lives Matter-bevægelsen og kampen for retfærdighed og ligestilling.

- At kæmpe for sådanne vigtige sager betyder meget. Det kommer ikke til at ændre sig i vores tid, for vores generation, men for vores børn og vores børns børn. Det er det, vi kæmper for. Så ja, at vinde en VM-titel i denne periode er vigtigere end før, siger Hamilton ifølge AFP.

Hamilton har altså meget andet end selve det sportslige i tankerne i disse dage. Spørgsmålet er så, om briten kan holde sit normale fokus på at vinde.

Ifølge TV3 Sports Formel 1-ekspert John Nielsen kan det være, at Hamilton forlader Formel 1 efter sæsonen, hvis han sikrer sig en syvende VM-titel.

- Han ligner ikke en, som har toppet i karrieren. Han er der stadig både mentalt og fysisk.

- Men jeg tror, at hvis han vinder det syvende mesterskab, så stopper han. Så tror jeg, han har andre ting i livet, han gerne vil prioritere, siger John Nielsen.

Hamiltons kontrakt med Mercedes udløber efter 2020-sæsonen.

arrow Magnussen taber intern duel og starter som nummer 16
04. juli 2020 kl. 15:27 Opdateret: kl. 15:28
arrow Magnussen mangler fart ved sidste træning i Østrig
04. juli 2020 kl. 13:22 Opdateret: kl. 13:22
arrow Red Bull protesterer forgæves mod nyt Mercedes-styresystem
04. juli 2020 kl. 05:46 Opdateret: kl. 05:48
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?