23. september 2021
Anne-Marie Rindom fortæller, at der er meget oppe i luften omkring, hvad der skal ske efter OL i Tokyo, hvor hun efter seks indledende sejladser indtager en sikker førsteplads i Laser Radial.
Anne-Marie Rindom fortæller, at der er meget oppe i luften omkring, hvad der skal ske efter OL i Tokyo, hvor hun efter seks indledende sejladser indtager en sikker førsteplads i Laser Radial.
Foto: Ivan Alvarado/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Guldhåbet Rindom overvejer ny sejlklasse efter OL

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Guldhåbet Rindom overvejer ny sejlklasse efter OL

OL i Tokyo kan blive danskerens sidste opgave i Laser Radial, da guldhåbet overvejer at skifte bådklasse.

Sport - 28. juli 2021 kl. 15:45
Af Ritzau

De olympiske sejladser i Japan kan blive guldhåbet Anne-Marie Rindoms sidste i Laser Radial-klassen.

Den 30-årige sejler, der lige nu indtager en suveræn førsteplads ved OL godt midtvejs i de indledende sejladser, overvejer at prøve noget nyt efter legene i Tokyo.

- Jeg ved ikke, hvad der skal ske, men jeg har sejlet den samme klasse i 12 år, og jeg er også klar til at prøve noget nyt.

- At få nye input og være på et nyt hold, siger Anne-Marie Rindom.

I foråret blev Laser Radial-verdensmesteren fra 2015 og 2019 præsenteret som en del af det danske hold i katamaranklassen SailGP - der populært kaldes sejlsportens Formel 1.

Rindom blev dengang indlemmet på holdet sammen med Katja Salskov-Iversen, der for fem år siden vandt OL-bronze i Rio i 49'er FX.

- SailGP er vildt spændende, og jeg glæder mig til at se, hvordan det udvikler sig, men der er meget oppe i luften lige nu, omkring hvad der skal ske, siger Anne-Marie Rindom.

- Der er mange, der joker med, at der er kæmpe forskel på Laser Radial og SailGP. Som at gå fra at køre mooncar til at køre Formel 1.

- Men det kan også være, at Katja og jeg skal sejle sammen i en bådtype med en hastighed midt imellem, siger Rindom.

Der er foreløbig afviklet seks af ti indledende sejladser i Laser Radial ved OL i Tokyo.

Danskeren indtager en førsteplads med et forspring på 12 point til svenske Josefin Olsson og 13 point til hollandske Marit Bouwmeester.

Rindom kan lige nu tåle en bundplacering i en af de indledende sejladser, uden at det får store konsekvenser for hendes førerposition. Som minimum vil hun i så fald indtage en delt førsteplads.

Ingen af de øvrige konkurrenter kan - som stillingen er lige nu - tåle en dårlig sejlads, hvis de for alvor skal true Rindom.

Efter en pause onsdag fortsætter de indledende sejladser torsdag og fredag. På søndag afsluttes Laser Radial med en medaljesejlads, hvor pointene tæller dobbelt.

Stemmer du til kommunalvalget i år?