30. marts 2020
Rasmus Højgaard gik en flot runde torsdag ved European Tour-turneringen Oman Open i Muscat. (Arkivfoto)
Rasmus Højgaard gik en flot runde torsdag ved European Tour-turneringen Oman Open i Muscat. (Arkivfoto)
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Golfdansker deler andenpladsen i Oman Open

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Golfdansker deler andenpladsen i Oman Open

Rasmus Højgaard gik en bogeyfri første runde ved Oman Open, hvor coronavirusfrygt spillede en rolle.

Sport - 27. februar 2020 kl. 16:46
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den danske golfspiller Rasmus Højgaard blander sig helt i toppen af feltet efter første runde af Oman Open, som er en del af European Tour.

18-årige Højgaard lavede fem birdies og ikke en eneste bogey på de 18 første huller. De fem slag under par rækker til en delt andenplads, et slag efter den førende italiener, Guido Migliozzi.

Migliozzis landsmænd Edoardo Molinari og Lorenzo Gagli var hovedpersoner i en omtumlet dag torsdag.

Først valgte European Tour-ledelsen at sætte de to italienere i karantæne på deres hotelværelser i Oman grundet frygt for coronavirus.

Her skulle de blive frem til onsdag, hvilket også ville have kostet dem deltagelsen i næste uges Qatar Masters.

Årsagen var, at Gagli havde døjet med symptomer, der kunne minde om influenza, og da Molinari var værelseskammerat, så røg begge i karantæne.

Efter en test af Gagli fik begge italienere dog i sidste øjeblik lov at stille op i første runde, hvor man ellers allerede havde fundet to afløsere.

Begge italienere nåede at spille 17 huller, inden første runde blev afbrudt grundet vejret, og dermed ligger Gagli efter 17 runder delt nummer 13 med to slag op til Migliozzi.

Molinari er et slag efter som delt nummer 25.

Gagli udtalte sig tidligere torsdag ganske kritisk om karantænen ifølge nyhedsbureauet AP. Det skete, inden han sammen med sin landsmand altså fik lov at deltage.

- Det er en uforklarlig beslutning, sagde han ifølge nyhedsbureauet AP.

- Kun to af os er blevet udelukket fra turneringen, men jeg ankom til Muscat i søndags, og de seneste dage har jeg været i træningscenter med snesevis af spillere. Og jeg har spist med dem og kørt i bus med dem.

- Hvis der var smitterisiko, var de nødt til at isolere snesevis af spillere og aflyse turneringen, sagde han.

Efter første runde var Molinari stadig mærket af dagens forløb.

- Jeg er stadig chokeret, efter hvad der er sket de seneste 36 timer. Jeg har det absolut fint, og det samme gælder mine gode ven Lorenzo.

- Det var en skræmmende og irriterende situation, fordi den var ude af vores hænder, og der ikke var nogen garantier overhovedet, skriver Molinari på Twitter.

Danske Jeff Winther lavede et par bogeys sidst på sin runde, hvilket betød, at han sluttede i tre slag under par i stedet for på omgangshøjde med Rasmus Højgaard.

Søren Kjeldsen og Benjamin Poke kom rundt i ét slag under par, mens Nicolai Højgaard var ét slag over par. Joachim B. Hansen er dårligste dansker i fire slag over par.

18-årige Rasmus Højgaard, som har kurs mod et godt resultat, vandt i december sin første European Tour-titel, da han sejrede i Mauritius Open efter omspil.