26. oktober 2021
Michael Valgren (i midten) vandt bronze i en tæt kamp om anden- og tredjepladsen med Dylan van Baarle (til venstre) og Jasper Stuyven.
Michael Valgren (i midten) vandt bronze i en tæt kamp om anden- og tredjepladsen med Dylan van Baarle (til venstre) og Jasper Stuyven.
Foto: Dirk Waem/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Genfødt Valgren reddede danskernes VM

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Genfødt Valgren reddede danskernes VM

Det stærkt besatte danske hold blev ramt af styrt og uheld, men alligevel lykkedes det en ensom Michael Valgren at sikre sig en bronzemedalje ved VM.

Opdateret 26. september 2021 kl. 20:06
Sport - 26. september 2021 kl. 00:00
Af Ritzau

Det meste gik galt. Men alligevel kommer VM i cykling 2021 fremover til at stå som en dansk succes.

Med snu og vedholdende kørsel lykkedes det nemlig Michael Valgren at sikre sig en bronzemedalje imod alle odds.

På den måde indfriede det danske landshold de opskruede forventninger i et af de få løb i sæsonen, hvor man også husker andre end vinderen.

Valgrens medalje efter 268 kilometers knokleri i Flandern er Danmarks syvende gennem tiden i herrernes verdensmesterskab.

Og står det til den 29-årige thybo, er det ikke den sidste, han har vundet i den prestigefyldte kamp om regnbuetrøjen.

- Jeg har en drøm om at vinde VM, som i mine øjne er noget af det allerstørste. Når man kører på podiet, er man tæt på. Så jeg er sindssygt glad, sagde han bagefter.

De danske ryttere kørte med sørgebind for at ære afdøde Chris Anker Sørensen, og på forhånd lignede det danske mandskab et af feltets allerbedste.

Men i cykelsport lurer uheldene og tilfældighederne konstant, og det tyndede hurtigt ud i de danske sejrschancer.

En efter en blev danskerne sat tilbage af styrt i det kaotiske løb. Håbet om at have flere ryttere at spille ud i løbets afsluttende fase fortonede sig hurtigt.

- Vi havde ikke den bedste dag på holdet. Mads Pedersen, Andreas Kron og Mikkel Honoré styrtede. Kasper Asgreen havde ikke sin bedste dag, og Magnus Cort havde krampe ret tidligt.

- Så gik det op for mig: Shit, det er op til mig nu. Vi burde have haft flere folk fremme, så jeg er glad for at stå med en medalje om halsen, lød det fra Valgren.

Hverken han eller nogen andre kunne dog røre Julian Alaphilippe, den franske stjernerytter, der genvandt verdensmesterskabet i stor angrebsstil.

Da han først havde vristet sig fri af en udbrydergruppe, var han umulig at fange. Franskmanden drønede mod mål fulgt af et sydende, patriotisk belgisk publikum i Flandern, der havde sat næsen op efter en hjemmesejr.

- Det var vildt at se så mange mennesker langs vejen. På den sidste omgang var der mange belgiske fans, der bad mig om at sænke farten, og så siger jeg ikke mere.

- Men det er normalt og forståeligt. Og i den sidste ende kan jeg sige mange tak, fordi det gav mig ekstra motivation, sagde Alaphilippe med et glimt i øjet på vinderpressemødet.

Bag ham skulle fire ryttere spurte om sølv og bronze. Hollands Dylan van Baarle tog sølv, mens Michael Valgren pressede cyklen over målstregen lige før belgieren Jasper Stuyven.

Det belgiske stjernehold med topfavoritten Wout van Aert stod dermed tomhændede tilbage efter et VM, som det meste af landet havde set frem til.

At Danmarks VM endte som en optur, skyldes altså Valgren. Den erfarne VM-rytter bekræftede dermed den superform, han viste ved at vinde to endagsløb i Italien for et par uger siden.

Den genfødte EF-rytters bronzemedalje var næsten det bedste, Danmark kunne få ud af det, på en besværlig dag.

- Det kan man godt sige. At vi sad med én rytter i 17-mandsgruppe og alligevel fik medalje, det siger meget om Valgrens niveau, lød rosen fra landstræner Anders Lund.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?