21. september 2019
Jakob Fuglsang havde succes i Tirreno-Adriatico, hvor det blev til en samlet tredjeplads, efter at han blandt andet havde vundet 5. etape.
Jakob Fuglsang havde succes i Tirreno-Adriatico, hvor det blev til en samlet tredjeplads, efter at han blandt andet havde vundet 5. etape.
Foto: Dario Belingheri/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fuglsang tager tre ugers pause efter ny toppræstation

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fuglsang tager tre ugers pause efter ny toppræstation

Jakob Fuglsang har vist storform, men kommer ikke til start i de kommende ugers store brostensløb.

Sport - 19. marts 2019 kl. 20:01
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Cykelrytteren Jakob Fuglsang føjede endnu en succes til en stærk sæsonstart, da han tirsdag sikrede sig en samlet tredjeplads i det stjernebesatte etapeløb Tirreno-Adriatico.

Men Fuglsangs navn kommer ikke til at figurere på de internationale resultatlister i de kommende tre uger.

Den snart 34-årige silkeborgenser tager nemlig en løbspause indtil 8. april, hvor han stiller op i endnu et traditionsrigt etapeløb, nemlig Baskerlandet Rundt, der køres over seks etaper og har World Tour-status.

Det oplyser han på sin Instagram-profil.

Det betyder, at man ikke ser Fuglsang i de berømte brostensløb, der kommer til at præge cykelkalenderen i den kommende tid med Flandern Rundt og Paris-Roubaix som de markante fyrtårn.

Dermed følger Astana-rytteren samme plan som i de senere år, hvor han blandt forårsklassikerne primært har satset på Liège-Bastogne-Liège. Det løb køres i år 28. april.

Forinden er han til start i Amstel Gold Race og måske Flèche Wallone, der dog med sit stejle opløb på Mur de Huy sædvanligvis ikke passer Fuglsang specielt godt.

Når Liège-Bastogne-Liège er overstået, begynder forberedelserne til sommerens Tour de France. Her bliver etapeløbet Critérium du Dauphiné i juni den helt store formtest.

Fuglsang vandt løbet i 2017, men var ikke til start i sidste sæson, hvor han i stedet kørte sig til en andenplads i Schweiz Rundt.