16. januar 2021
Dortmunds engelske midtbanespiller Jadon Sancho viste en trøje i forbindelse med sin scoring mod Paderborn i weekenden, hvor der står "Justice for George Floyd" eller "retfærdighed for George Floyd".
Dortmunds engelske midtbanespiller Jadon Sancho viste en trøje i forbindelse med sin scoring mod Paderborn i weekenden, hvor der står "Justice for George Floyd" eller "retfærdighed for George Floyd".
Foto: Lars Baron/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fifa-præsident hylder fodboldspilleres støtte til George Floyd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fifa-præsident hylder fodboldspilleres støtte til George Floyd

Fem spillere fra den tyske Bundesliga bliver undersøgt af forbund for støtteerklæring til George Floyd.

Sport - 03. juni 2020 kl. 05:56
Af Ritzau

Præsidenten for det internationale fodboldforbund (Fifa), Gianni Infantino, hylder spilleres støtteerklæringer til afdøde George Floyd.

Præsidenten siger tirsdag i en pressemeddelelse ifølge nyhedsbureauet AFP, at de tyske fodboldspillere, der i kampe har sendt støtteerklæringer til George Floyd, bør hyldes og ikke undersøges.

arrow Læs også: George Floyd døde med verden som vidne

Det siger han, efter at flere fodboldspillere, herunder Dortmunds Jadon Sancho og Achraf Hakimi, bliver undersøgt af det tyske fodboldforbund (DFB) for deres hyldester i weekendens kampe i den tyske Bundesliga.

- For at fjerne al tvivl: De seneste demonstrationer fra spillere i turneringer under Fifas regi fortjener en hyldest og ikke en straf.

- Vi må alle sige nej til racisme og alle former for diskrimination. Vi må sige nej til alle former for vold, siger han i pressemeddelelsen.

George Floyd, der var sort, var 46 år, da han døde i forbindelse med en anholdelse i den amerikanske by Minneapolis i sidste uge.

En hvid politibetjent pressede et knæ mod Floyds hals og nakke i flere minutter, og George Floyd døde senere på et hospital af iltmangel.

Dødsfaldet har skabt voldsomme protester over hele verden.

Ud over de to Dortmund-spillere bliver Schalkes amerikanske midtbanespiller Weston McKennie og Borussia Mönchengladbachs franske angriber Marcus Thuram undersøgt af DFB.

arrow USA's fodboldkvinder kræver forbud mod at knæle fjernet
09. juni 2020 kl. 07:36 Opdateret: kl. 07:38
arrow Storbyen Chicago registrerer sin blodigste dag i 60 år
09. juni 2020 kl. 06:12 Opdateret: kl. 06:14
arrow George Floyd bliver begravet i hjemby ved siden af sin mor
09. juni 2020 kl. 04:48 Opdateret: kl. 04:50
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?