17. april 2021
Danmark var sidst med ved et VM i 2007. Pernille Harder og co.'s jagt på en billet til slutrunden i 2023 begynder til september. (Arkivfoto)
Danmark var sidst med ved et VM i 2007. Pernille Harder og co.'s jagt på en billet til slutrunden i 2023 begynder til september. (Arkivfoto)
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fifa giver Europa op til tre pladser mere ved kvinde-VM

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fifa giver Europa op til tre pladser mere ved kvinde-VM

Udvidelsen af deltagerantallet til VM i 2023 har ført til, at Europa får op til tre lande mere med.

Sport - 05. marts 2021 kl. 09:00
Af Ritzau

Det ligger nu fast, hvor meget gavn de forskellige fodboldkontinenter får, af at kvinde-VM i 2023 er blevet udvidet fra 24 til 32 lande.

Der er blandt andet godt nyt til Danmark og resten af fodboldeuropa, som kan få op til tre deltagere mere med i 2023 i forhold til det seneste VM i 2019.

Det skriver Dansk Boldspil-Union (DBU) i en pressemeddelelse.

Ved VM i 2019 deltog ni europæiske lande, heriblandt værtsnationen Frankrig. I 2023 er der på forhånd reserveret 11 pladser til Europa, mens yderligere en plads kan ende på europæiske hænder via en playoffturnering.

- Jeg er glad for, at der kommer flere europæiske billetter til VM. I 2019 var syv ud af otte VM-kvartfinalister fra Europa, siger landstræner Lars Søndergaard i pressemeddelelsen.

- Det var og er både et godt bevis på kontinentets store kvalitet, og at de europæiske lande i høj grad hører hjemme ved VM.

- Jeg glæder mig selvfølgelig også over, at det giver os bedre kort på hånden i forhold til en svær kvalifikation, hvor mange dygtige hold kæmper om få pladser.

Man skal tilbage til 2007 for at finde Danmarks seneste deltagelse ved et VM. Kvalifikationen til VM i 2023, der afholdes i Australien og New Zealand, begynder til september.

Danmark kender endnu ikke sine modstandere i jagten på VM-billetten. Det trækkes der lod om 30. april.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?