28. september 2020
Ståle Solbakken og resten af FCK er utilfreds med, at kampen i Istanbul blev gennemført på daværende tidspunkt i marts. (Arkivfoto)
Ståle Solbakken og resten af FCK er utilfreds med, at kampen i Istanbul blev gennemført på daværende tidspunkt i marts. (Arkivfoto)
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: FCK: Uefa ignorerede Kulturministeriets brev om aflysning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FCK: Uefa ignorerede Kulturministeriets brev om aflysning

Kulturministeriet i Danmark ønskede at aflyse FCK's kamp i Tyrkiet i marts, men Uefa reagerede slet ikke.

Sport - 05. august 2020 kl. 18:58
Af Ritzau

Da FC København 12. marts tabte 0-1 til tyrkiske Istanbul Basaksehir i Europa Leagues ottendedelsfinaler, var coronavirusset godt i gang med at skylle ind over Europa.

Men havde det stået til de danske myndigheder, var kampen ikke blev afviklet.

Daniel Rommedahl, som er FCK's ansvarlige for internationale forhold, fortæller i et interview med 6'eren, at Kulturministeriet tre-fire timer før kampstart anmodede Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) om at aflyse kampen.

Anmodningen blev mødt af tavshed, og kampen blev gennemført foran et godt fyldt stadion i Istanbul. Uefa reagerede ganske enkelt ikke på anmodningen.

- Jeg har direkte kontakt til de øverste folk i Uefa, som har retten til at trykke på stopknappen. Men for dem som for os var der ikke en manual for det her, siger Rommedahl.

- Ikke desto mindre stod der højt og tydeligt i det brev, at Kulturministeriet bad Uefa om at aflyse kampen og sende FC København øjeblikkeligt hjem.

Onsdag aften er der tomme tribuner i Parken, når FCK tager imod det tyrkiske hold på hjemmebane, efter at de europæiske klubturneringer er blevet genoptaget efter coronapausen.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?