22. september 2021
Cheftræner Bo Henriksen tror på, at FC Midtjyllands offensiv kan knække Celtic i både åbent spil og særligt på dødbolde. (Arkivfoto)
Cheftræner Bo Henriksen tror på, at FC Midtjyllands offensiv kan knække Celtic i både åbent spil og særligt på dødbolde. (Arkivfoto)
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: FC Midtjylland-offensiv skal kyse ung Celtic-defensiv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FC Midtjylland-offensiv skal kyse ung Celtic-defensiv

FCM's offensiv er mere rutineret end Celtics defensiv, mener Erik Sviatchenko, som vil udnytte den faktor.

Sport - 27. juli 2021 kl. 16:56
Af Ritzau

Celtics defensiv kan forvente hård modstand, når klubben onsdag aften skal op imod FC Midtjylland i Champions League-kvalifikationens anden runde.

Midtjyderne, som fik 1-1 med hjem fra Glasgow i den første kamp, har således noteret sig, at det er unge spillere, der skal udgøre forsvaret hos skotterne, som i weekenden lukkede seks mål ind i en testkamp mod West Ham.

Det kan betyde, at den danske klub kan komme til flere chancer end i den første kamp, hvor det kneb gevaldigt med at skabe brugbare muligheder.

- Vi har offensive kræfter med mere rutine end deres defensiv, og det skal vi prøve at udnytte. Vores angribere skal have overhånden, siger Erik Sviatchenko, som dog har respekt for ungdommen i Celtic-defensiven.

- Måske klikker det for dem, måske gør det ikke. Sådan kan det være med unge spillere. De har gjort det fantastisk, men vi håber, de ikke er så fantastiske mod os, siger Erik Sviatchenko.

Junior Brumado er en af dem, der skal gøre ondt på Celtics defensiv. Angriberen kom på måltavlen i weekendens sejr over AaB, og cheftræner Bo Henriksen håber, brasilianeren gentager bedriften.

- Vigtigst af alt er, at Junior fik scoret og tanket selvtillid. Han virker som en spilstation, der kan gøre en forskel. Det håber vi på. Der er også fremskridt at spore hos Pione Sisto, som begynder at vise ting, der kan gøre ondt på alle, siger Bo Henriksen.

Han medgiver, at det var svært for midtjyderne at skabe chancer i den første kamp. Han er dog optimist før opgøret på hjemmebane.

- Vi skal turde spille mere med bolden og komme udenom deres pres. Så er der plads i mellemrummene, på ydersiden og i dybden, siger Bo Henriksen, som desuden tror, at dødbolde bliver afgørende.

- Vores dødbolde mod AaB gav os håb om, at vi kan score på det. Celtics statistik på defensive dødbolde er ikke ligefrem alarmerende, så det har vi arbejdet på, siger han.

Erik Sviatchenko er en af dem, der er stærk i luftrummet på dødbolde, og han tror på, at FC Midtjylland trækker det længste strå onsdag.

- Jeg er sikker på, at vi kan levere. Men det bliver tæt, som vi så det i Glasgow, siger han.

Forsvarsspilleren har tidligere spillet i netop Celtic, som i sidste sæson måtte nøjes med andenpladsen i den skotske liga efter ni mesterskaber på stribe.

Det har betydet, at klubben har skiftet træner, ligesom truppen lige nu er smal og i en genopbygningsfase.

- De har været altdominerende i ni år og vundet rub og stub. Så ramte de ind i en sæson, hvor det bare ikke klikkede. Det er utrolig ærgerligt for dem, og det gør ondt på dem og især fansene.

- Nu skal der bygges nyt op, og de er ikke i den forfatning, som jeg husker fra min tid der, og det er måske til vores fordel, siger Sviatchenko.

Erik Sviatchenko nåede fra 2016 til 2018 63 kampe for Celtic, men brød aldrig for alvor gennem lydmuren. I januar 2018 vendte han hjem til FC Midtjylland på en lejeaftale, som senere blev vekslet til en permanent aftale.

Synes du, at kommunen er der for dig?