20. oktober 2021
Mads Pedersen åbnede sæsonen stærkt, da han vandt Kuurne-Bruxelles-Kuurne. Siden er det blevet til yderligere to sejre til eksverdensmesteren.
Mads Pedersen åbnede sæsonen stærkt, da han vandt Kuurne-Bruxelles-Kuurne. Siden er det blevet til yderligere to sejre til eksverdensmesteren.
Foto: Eric Lalmand/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: FAKTA: Dansk hold har 19 sæsonsejre med til VM

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FAKTA: Dansk hold har 19 sæsonsejre med til VM

Hele syv af de otte danske ryttere ved VM i landevejscykling har prøvet at vinde i denne sæson.

Sport - 26. september 2021 kl. 08:15
Af Ritzau

Rytterne på det danske landshold til herrernes landevejsløb ved VM i cykling kan tilsammen prale af 19 sejre fordelt på 7 forskellige ryttere i denne sæson.

Til sammenligning havde sidste års VM-hold noteret sig for 4 sæsonsejre - alle vundet af Jakob Fuglsang.

Her er det danske hold i søndagens landevejsløb:

* Kasper Asgreen (26 år, 4 sejre i 2021).

Er i gang med sin hidtil bedste sæson, og sejrene i Flandern Rundt og E3 Saxo Bank har sendt Quick-Step-rytteren op i den internationale sværvægtsklasse. Viste fin form i VM-enkeltstarten i sidste weekend, hvor han var to sekunder fra en medalje.

* Mikkel Bjerg (22 år, 0 sejre i 2021).

Er eneste danske VM-rytter uden personlig triumf i denne sæson, men har demonstreret sin styrke som slidstærk arbejdsmand. Hjalp i sommer Tadej Pogacar til den samlede sejr i Tour de France.

* Magnus Cort (28 år, 5 sejre i 2021).

Sæsonens mest vindende World Tour-dansker ramte en guldåre under Vuelta a España, hvor han hentede tre etapesejre og flere topplaceringer. Nu er håbet, at han har bevaret storformen fra Vueltaen, der sluttede for tre uger siden.

* Mikkel Honoré (24 år, 2 sejre i 2021).

Har haft stor succes som lærling for verdensmester Julian Alaphilippe og har noteret sig for ikke mindre end 20 top-10-placeringer i 2021. Vandt blandt andet en etape i Baskerlandet Rundt.

* Andreas Kron (23 år, 2 sejre i 2021).

Har haft en vellykket debutsæson på sportens øverste niveau, hvor han især har vist sin klasse i kuperede landskaber. Etapesejre i Catalonien Rundt og Schweiz Rundt indbragte ham karrierens første triumfer på World Touren.

* Mads Pedersen (25 år, 3 sejre i 2021).

Startede sæsonen for fuld musik med en sejr i Kuurne-Bruxelles-Kuurne. Klassikersæsonen og Tour de France levede ikke helt op til forventningerne, men eksverdensmesteren har genfundet formen i sensommeren, hvor han vandt etaper i både Danmark Rundt og Tour of Norway.

* Mads Würtz Schmidt (27 år, 2 sejre i 2021).

Har i 2021 endelig fået "hul igennem" på øverste niveau og har kørt sig til to meriterende sejre. Først vandt han en etape i Tirreno-Adriatico, inden han i juni satte hele den øvrige danske elite til vægs ved DM.

* Michael Valgren (29 år, 2 sejre i 2021).

Sammen med Cort er han efterårets store danske succeshistorie. Efter en sejrstørke på tre et halvt år vandt han tidligere på måneden to hårde italienske endagsløb.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?