15. august 2020
Onsdag blev nyheden om det danske hold i SailGP præsenteret i Skuespilshuset i København. Der arbejdes desuden på at få nationsturneringen forbi Danmarks hovedstad i 2020.
Onsdag blev nyheden om det danske hold i SailGP præsenteret i Skuespilshuset i København. Der arbejdes desuden på at få nationsturneringen forbi Danmarks hovedstad i 2020.
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: FAKTA: Danmark får plads blandt sejlsportens fartdjævle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FAKTA: Danmark får plads blandt sejlsportens fartdjævle

Budgettet er på 47 millioner kroner om året for det danske hold, der skal deltage i nationsturneringen SailGP.

Sport - 11. december 2019 kl. 14:40
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Danmark får i 2020 en båd med i nationsturneringen SailGP, der svarer til sejlsportens Formel 1.

* Den danske båd får 30-årige Nicolai Sehested som rorsmand. Besætningen består i alt af fem mand plus en reserve. Der er endnu ikke skrevet kontrakter med den øvrige besætning.

* Den tidligere topsejler Jonas Høgh-Christensen er manager for det danske hold. OL-sølvvinderen fra 2012 styrer en organisation på 20 mand med et årligt budget på 7 millioner dollar (47 millioner kroner).

* Budgettet dækker lønudgifter, rejser og leje af både til stævnerne.

* Rockwool har indgået et treårigt hovedsponsorat med den danske båd. Rockwool vil ikke oplyse, hvor meget firmaet betaler for aftalen.

* I SailGP konkurreres der i F50-katamaraner, der kan nå en fart på mere end 50 knob svarende til 92,6 kilometer i timen. Hver nation får stillet en identisk båd til rådighed ved hvert stævne.

* SailGP-serien blev afviklet første gang i 2019 fem forskellige steder rundt omkring i verden. Seks hold deltog i den første sæson: Det var USA, Storbritannien, Australien, Frankrig, Kina og Japan.

* Danmark er den syvende nation, der får en plads i SailGP. Flere lande vil sandsynligvis snart blive præsenteret. Målet er at nå op på ti deltagende nationer.

* I 2019 foregik SailGP i Sydney, San Francisco, New York, Cowes (Isle of Wight) og Marseille.

* Kalenderen for 2020 er endnu ikke på plads, da der arbejdes på at få flere stævner på programmet. Heriblandt et i København.

* Sæsonen åbner i Sydney (28.-29. februar) og fortsætter i San Francisco (2.-3. maj), New York (12.-13. juni) og Cowes (14.-15. august).

* Vinderen af SailGP får en præmie på 1 million dollar (6,75 millioner kroner).

Kilder: SailGP og Jonas Høgh-Christensen.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?