19. januar 2020
Draften er de 32 NFL-klubbers årlige mulighed for at tilføre nyt blod til holdkortet. Her er et billede fra da draften blev afholdt i Chicago i 2015. (Arkiv)
Draften er de 32 NFL-klubbers årlige mulighed for at tilføre nyt blod til holdkortet. Her er et billede fra da draften blev afholdt i Chicago i 2015. (Arkiv)
Foto: Kena Krutsinger/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: FAKTA: Bliv klogere på NFL-draften

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FAKTA: Bliv klogere på NFL-draften

Der kan blive skrevet dansk idrætshistorie, når de 32 NFL-hold vælger spillere i den årlige draft.

Sport - 25. april 2019 kl. 15:10
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hjalte Froholdt kan blive den næste dansker i verdens bedste liga for amerikansk fodbold, NFL, når den årlige draft afvikles hen over de kommende dage.

Men hvad er NFL-draften? Det kan du blive klogere på her:

* NFL-draften er en årlig begivenhed, hvor de 32 NFL-hold har mulighed for at vælge de bedste spillere fra de amerikanske universiteter.

Der er altså tale om spillere, der ikke tidligere har spillet i NFL, men som indtil draften har spillet amerikansk fodbold på et af de mange universiteter i landet, der har et amerikansk fodbold-hold.

* Draften foregår over syv runder, og der bliver i alt valgt 254 spillere.

* Den rækkefølge, som NFL-klubberne vælger i, bestemmes ud fra den forrige sæsons præstationer.

Det hold, der vandt færrest kampe i den forgangne sæson, vælger først i hver runde. På den måde får de dårligere hold mulighed for at vælge de bedste spillere og forstærke sig mest. I år er det Arizona Cardinals, der er førstevælger.

* At blive valgt i draften er ikke ensbetydende med, at man kommer direkte ind på et hold og får fast spilletid. De fleste starter som reservespillere og får med tiden mere og mere spilletid, hvis de gør det godt.

* Kickeren Morten Andersen er som den eneste dansker indtil videre blevet valgt i NFL-draften. Det skete tilbage i 1982.

* 2019-udgaven af NFL-draften er den 84. af slagsen og bliver afholdt i byen Nashville i delstaten Tennessee.

Første runde afholdes natten til fredag dansk tid fra klokken 02. Anden og tredje runde løber af stablen natten til lørdag fra klokken 01 dansk tid. Fjerde til syvende runde afholdes lørdag aften dansk tid fra klokken 18.

* Tre landsdækkende tv-stationer i USA sender hele draften. Sidste år så lidt over 11 millioner amerikanere med under første runde. I Danmark viser TV3 Sport alle syv runder af årets draft.