20. oktober 2021
Lee Westwood (tv.) og Sergio García (th.) er to af fire spillere på Europas Ryder Cup-hold i år, som har rundet 40 år. Så mange spillere over 40 har Europa ikke haft med siden 1961.
Lee Westwood (tv.) og Sergio García (th.) er to af fire spillere på Europas Ryder Cup-hold i år, som har rundet 40 år. Så mange spillere over 40 har Europa ikke haft med siden 1961.
Foto: Andrew Redington/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Europa vil knække USA med stor Ryder Cup-arv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Europa vil knække USA med stor Ryder Cup-arv

Europa møder op til årets Ryder Cup med et historisk aldrende hold. USA er på papiret favorit, men Europa er tanket med Ryder Cup-arv, som kan blive afgørende.

Sport - 23. september 2021 kl. 06:00
Af Ritzau

Den spanske golfveteran Sergio García har gennem ni tidligere Ryder Cup-deltagelser hentet 25,5 point til Europa.

Præcis samme antal har de 12 spillere på USA's hold til årets prestigefyldte golfdyst hentet - tilsammen. Læg dertil, at Europas Lee Westwood har 23 point på samvittigheden.

Det faktum afgør naturligvis ikke, hvem der kan løfte trofæet på søndag i Haven, Wisconsin. Men det viser noget om, hvad det europæiske hold kommer med.

Foruden García og Westwood bringer Europa med rutinerede folk som Ian Poulter og Paul Casey en masse erfaring ind på holdet og ikke mindst en god portion af den Ryder Cup-arv, som kun tidligere deltagere kender til.

En arv, hvis betydning man ikke må underkende, når nutidens slag skal afgøres.

- Den erfaring, de har, gør dem meget farlige, siger den amerikanske profil Jordan Spieth ifølge AFP om García og Westwood.

For selv om de to på den aktuelle verdensrangliste rangerer et stykke bag den dårligst placerede amerikaner, så ved de, hvad den specielle holdturnering handler om. De har været med til at forme den gennem et par årtier, og de kender formlen på succes.

García har seks titler i ni deltagelser og Westwood syv titler i ti deltagelser. Det giver ro og optimisme i den europæiske lejr, hvor Norges Viktor Hovland er én af tre debutanter.

- De bringer så meget historie til denne turnering, lyder det fra Hovland ifølge AFP.

- De fyre (Westwood og García) er medvirkende til, at denne turnering er blevet, hvad den er blevet til. De har bragt så meget passion, blod, sved og tårer til turneringen. Det gør det ekstra specielt at være på hold med dem.

Han fortæller, at han har siddet og set YouTube-videoer af de erfarne spillere fra tidligere deltagelser i turneringen.

- Det var så fedt at se alle de afgørende momenter, de har stået i, og hvordan de har håndteret det. For der er et stort pres, siger Hovland.

Med sine 48 år er Lee Westwood den ældste spiller på det europæiske hold siden 1973. I øvrigt året, Westwood blev født.

Han skal nu i gang med sin 11. Ryder Cup-turnering, men det er stadig noget helt særligt for ham.

- Det er meget svært at komme på holdet til Ryder Cup, og det er meget specielt, når man klarer det, siger englænderen til AFP.

Han har en pointe. Ifølge præsentationsvideoen af det europæiske hold i år har kun 164 spillere gennem historien repræsenteret Europa i turneringen.

Til sammenligning har 5780 personer besteget Mount Everest. 570 mennesker har været i rummet. Og 225 har prøvet at vinde en golfmajor.

Ryder Cup er noget helt særligt.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?