23. september 2021
Sverri Nielsen lå længe til en OL-medalje, men blev overhalet på de sidste meter.
Sverri Nielsen lå længe til en OL-medalje, men blev overhalet på de sidste meter.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Emotionel færøsk roer stopper efter OL-nedtur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Emotionel færøsk roer stopper efter OL-nedtur

Mange færinger har fulgt Sverri Nielsen, og det knuste ham, at han måske havde spoleret nattefest i Thorshavn.

Sport - 30. juli 2021 kl. 03:55
Af Ritzau

Medaljehåbet Sverri Nielsen var 15 hundrededele af et sekund fra bronze ved OL i Tokyo.

På Færøerne havde flere tusinde mennesker samlet sig til nattefest i Thorshavn for på storskærm at følge den 27-årige dansk-færing i finalen i singlesculler i forbindelse med afslutningen af øgruppens nationaldage.

Tanken om de mange færinger derhjemme slog ham fuldstændig ud, da han blev konfronteret med det efter sin fjerdeplads.

Han bad straks om en pause fra alle spørgsmål, gik nogle meter væk og satte sig på huk. Her tog han nogle dybe indåndinger og tørrede tårerne væk, inden han to minutter senere havde fået samlet sig.

- Titusinde færinger... Jeg havde prøvet at udelukke det lidt, at der var så mange, der fulgte med. Det betyder rigtig meget for mig, og jeg håber, at de kan være stolte over det, jeg har præsteret.

- Jeg gjorde i hvert fald, hvad jeg kunne. Jeg er meget taknemmelig for, at der er så mange, der har fulgt med, siger en tydelig rørt Sverri Nielsen.

Skuffelsen i Japans hovedstad bliver formentlig afslutningen på en ro-karriere, der har budt på VM-sølv i 2019 og EM-guld sidste år. Tidligere i år blev det også til EM-sølv.

- Det tror jeg. Nu skal man ikke sige, at jeg får lyst om et par år igen. Men jeg var ret afklaret med, at det var det sidste.

- Jeg synes, at jeg har gjort, hvad jeg kan, og jeg er ikke villig til at gå videre end det her. Kroppen er også lidt presset, så det er bare en beslutning, jeg har taget.

- Det er en ærgerlig måde at slutte det af på, men jeg har gjort alt, hvad jeg kunne, siger Sverri Nielsen.

Det blev til græsk guld og norsk sølv, mens det var helt tæt mellem Sverri Nielsen og den kroatiske båd. Faktisk så tæt, at dansk-færingen var i tvivl om, hvordan det var gået, da de havde krydset mållinjen.

- Jeg var klar over, at det ikke var blevet til en første- og heller ikke en andenplads, men jeg sad fanme og håbede på, at jeg kunne tage en medalje.

- Jeg så op på skærmen, og da kroaten kom op, så var det ikke særlig sjovt.

- Det må have været en foto-finish. Jeg missede det med ingenting, men som sådan er det stadig en drøm, der er gået i opfyldelse for mig at kæmpe med i toppen og ro mod de bedste i verden.

- Det er bare, som det er. Der var ikke mere at komme efter, siger han.

Trods nedturen blev det alligevel til en dansk medalje i roning ved legene i Tokyo. Et døgn tidligere vandt Joachim Sutton og Frederic Vystavel bronze i toer uden styrmand.

Stemmer du til kommunalvalget i år?