16. januar 2021
Golfspilleren Thorbjørn Olesen var onsdag i retten i London, hvor han fastholdt sin uskyld i sagen om voldelig og seksuelt krænkende adfærd på et fly.
Golfspilleren Thorbjørn Olesen var onsdag i retten i London, hvor han fastholdt sin uskyld i sagen om voldelig og seksuelt krænkende adfærd på et fly.
Foto: Ben Stansall/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ekspert: Lang golfpause spolerer ikke Olesens karriere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ekspert: Lang golfpause spolerer ikke Olesens karriere

Thorbjørn Olesens retssag i London kan holde ham ude af sporten til maj, men rusten kan godt bankes af.

Sport - 18. september 2019 kl. 13:08
Af Ritzau

Den danske golfspiller Thorbjørn Olesens mulighed for igen at kunne spille på European Tour og PGA Tour kan have lange udsigter.

Onsdag ved retten i London kom det frem, at såfremt Olesen ikke erkender sig skyldig undervejs i sagen om påstået voldelig og seksuelt krænkende adfærd på et fly, forventes en dom først afsagt i midten af maj 2020.

arrow Læs også: European Tour revurderer suspendering af Thorbjørn Olesen

Danskeren er suspenderet af både European Tour og PGA Tour, hvor han normalt slår sine folder, og begge har meldt ud, at suspenderingen varer, så længe sagen pågår.

Det betyder, at Olesen kan ende med at være ude i mere end ni måneder, da hans seneste turnering var i slutningen af juli, dagen før flyveturen som har udløst hele sagen.

Men selv om den lange pause er generende for karrieren, så er der ikke noget fysisk eller golfteknisk, som skulle afholde ham fra at nå sit niveau igen på den anden side, mener golfeksperten Leif Nyholm.

- Rent sportsligt tror jeg ikke, det får indflydelse, at han bliver lidt rusten. Hvis man er væk i lang tid, er man enormt sulten, og så kan det godt opveje det, at man er en lille smule rusten, siger Nyholm.

Hvad sagen får at betydning mentalt, kan han ikke udtale sig om, og han har ingen anelse om, hvad European Tour eller PGA Tour gør, såfremt Olesen ender med at blive frifundet.

I så fald vil han uretmæssigt være afholdt fra at spille turneringer, og hvordan vil de to organisationer forholde sig til det?

Hvis en spiller bliver syg i en periode, kan han blive tildelt en "medical exemption", som betyder, at spilleren får lov til at spille de turneringer året efter, han grundet sygdom er gået glip af.

I sagens natur er der ikke tale om sygdom for Olesen, men det kunne være en mulighed. Men alt er gisninger på dette tidspunkt i sagen. Umiddelbart findes der ikke lignende fortilfælde.

En talsperson for European Tour oplyser til Ritzau, at danskerens suspendering foreløbig står ved magt.

- Thorbjørn Olesen forbliver suspenderet fra European Tour, mens sagen pågår. Eftersom dette er en igangværende juridisk sag, har vi på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer.

Næste år ligger der også et OL i august, som Olesen som næstbedste dansker på verdensranglisten på nuværende tidspunkt vil være i spil til.

Dansk Golf Union ønsker ikke at kommentere Olesen-sagen. Men DGU-direktør Morten Backhausen siger, at de to spillere, som skal til OL i Tokyo, udelukkende bliver valgt ud fra placering på verdensranglisten.

Lige nu er Joachim B. Hansen Danmarks tredjebedst placerede spiller på ranglisten som nummer 229. Olesen er øjeblikkeligt nummer 69.

De to herrespillere til OL udtages 23. juni 2020, så skulle Olesen blive frifundet og få ophævet sin suspendering til maj - eller før - kan han også nå at spille nogle turneringer inden udtagelsen.

arrow OVERBLIK: Sagen om dansk golfstjernes opførsel på et fly
18. september 2019 kl. 13:10 Opdateret: kl. 13:12
arrow Olesen erklærer sig fortsat ikke skyldig: Retssag kan vente i maj
18. september 2019 kl. 11:27 Opdateret: kl. 11:28
arrow OVERBLIK: Sagen om dansk golfstjernes opførsel på et fly
18. september 2019 kl. 05:35 Opdateret: kl. 05:36
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?