18. juni 2021
Jeanette Ottesen var med til at vinde OL-bronze med holdkappen ved OL i 2016, som var hendes fjerde OL. Nu drømmer hun om at deltage for femte gang, men det kræver kvalifikation i næste uges EM på langbane i Budapest. (Arkivfoto).
Jeanette Ottesen var med til at vinde OL-bronze med holdkappen ved OL i 2016, som var hendes fjerde OL. Nu drømmer hun om at deltage for femte gang, men det kræver kvalifikation i næste uges EM på langbane i Budapest. (Arkivfoto).
Foto: Albert Gea/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: EM er sidste OL-udkald for Ottesen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

EM er sidste OL-udkald for Ottesen

Jeanette Ottesen drømmer om at slutte karrieren med sit femte OL. EM på langbane i næste uge er sidste chance for at kvalificere sig for svømmestjernen.

Sport - 14. maj 2021 kl. 20:00
Af Ritzau

Jeanette Ottesen var blot 16 år, da hun i 2004 OL-debuterede i Athen, og hun så det som kronen på værket, da hun som en del af holdkappen vandt bronze ved OL i 2016, som Ottesen anså som sit sidste OL.

Hun ændrede dog holdning efter at være blevet mor i 2017. Hun ville have OL i Tokyo med, men nu - lidt mere end to måneder før de udsatte Lege i Japans hovedstad - er hun stadig ikke kvalificeret til sit femte OL, som hun ønsker som karrierens punktum.

Nu er det sidste udkald for at kvalificere sig til OL, når der fra 17. til 23. maj svømmes EM på langbane i Budapest.

33-årige Ottesen havde gjort sig forhåbninger om at klare OL-kravet ved Danish Open i april, men i OL-disciplinen 100 meter butterfly klarede hun end ikke at svømme under EM-kravet.

Det bekom ellers Ottesen perfekt, da det sidste forår blev nødvendigt at udsætte OL med et år på grund af coronapandemien.

- Det giver mig et års mere forberedelse, et år til at komme i bedre form, og til at blive endnu stærkere og endnu hurtigere, sagde hun til Politiken.

Men blandt andet en skade satte hende tilbage, og hun erkendte i et interview i DR's Aftenshowet for få uger siden, at formen ikke er, hvor hun håbede.

- Jeg mangler den her skarphed. Den har jeg sgu tabt, reflekterede Ottesen, der ikke ønskede at blive interviewet til denne artikel.

Landstræner Stefan Hansen medgiver, at Ottesen ikke havde den ønskede fart i Danish Open.

- Hendes skadesperiode har ikke hjulpet hende til at være klar til at svømme 100 butterfly. Så sammen med sin træner har hun skullet vurdere, hvor hun har den største chance for at kvalificere sig til OL, siger Stefan Hansen.

Ottesen klarede EM-kravet på 50 meter butterfly og kan derfor også stille op på 100 meter butterfly, men landstræneren vurderer, at Ottesens største chance for en Tokyo-billet vil være som part i holdkappen i 100 meter fri.

Den ventes at kvalificere sig endeligt til OL ved EM.

- Jeanette er tilmeldt 100 meter butterfly, men den ligger samme dag som holdkappen i 100 meter fri, så det vanskeliggør processen, og beslutningen, om hun stiller op, træffes først lige op til EM, fortæller landstræneren.

Han påpeger dog, at Ottesen ikke kan vide sig sikker på en plads i holdkappen. Umiddelbart er Pernille Blume, Signe Bro og Julie Kepp Jensen selvskrevne, så Ottesen og Emilie Beckmann må slås om den sidste plads.

- Jeg ser gode muligheder for, at holdkappen kvalificerer sig, og så handler det for Jeanette om at være hurtigt nok til at blive en af de fire, der svømmer den til OL.

- Jeg synes, at Jeanette står fint. Både hun og Emilie ser ud til at være bedre nu end til Danish Open, så det bliver spændende, siger Stefan Hansen.

Indtil videre har syv danske svømmere sikret sig adgang til OL, og han forventer et endeligt antal på op til ti.

- Vi har allerede et slagkraftigt hold klar til OL, og det hæfter jeg mig mere ved end antallet. Fire af de syv, der allerede er klar til OL, er debutanter, og det flugter godt med, at vi er i gang med et generationsskifte, lyder det fra landstræneren.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?