21. september 2021
Cathrine Dufour havde fundet det store smil frem efter sit ridt i den individuelle dressurfinale. Trods en høj score lykkedes det ikke at vinde en OL-medalje i denne omgang.
Cathrine Dufour havde fundet det store smil frem efter sit ridt i den individuelle dressurfinale. Trods en høj score lykkedes det ikke at vinde en OL-medalje i denne omgang.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dufour kommer til kort i skrapt dressurselskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dufour kommer til kort i skrapt dressurselskab

Cathrine Dufour måtte nøjes med en fjerdeplads i den individuelle OL-finale i dressur.

Sport - 28. juli 2021 kl. 14:02
Af Ritzau

Trods en kraftpræstation i sin sidste OL-optræden i Tokyo må Cathrine Dufour rejse hjem uden at have fået opfyldt sin drøm om en medalje.

Den 29-årige sjællænder levede helt op til forventningerne i den individuelle finale, men kom lige akkurat til kort i et meget skrapt selskab, hvor det blev til tysk guld og sølv, mens Storbritannien fik bronze.

Dufour sluttede lige uden for medaljerækkerne på en fjerdeplads - en placering identisk med den, hun var med til at sikre i holdkonkurrencen.

Dufours score var ellers så høj, at den havde rakt til bronze i Rio de Janeiro for fem år siden.

Men niveauet havde denne gang fået endnu et nøk i vejret, og der skulle 88,543 procent til for at få det eftertragtede metal hængt om halsen.

Den danske dressurstjerne havde valgt musik fra "Les Misérables", men der var intet miserabelt over det ridt, som hun fyrede af på hesten Bohemian.

Da de syv dommere i fællesskab var kommet frem til scoren 87,507 procent, var Dufour pludselig hed medaljekandidat. I hvert fald i nogle minutter.

Umiddelbart efter overtog tyske Jessica von Bredow-Werndl nemlig førstepladsen med imponerende 91,732.

Og kort efter fulgte veteranen Isabell Werth op og skubbede Dufour endnu en plads ned i det samlede regnskab.

Da den regerende olympiske mester, briten Charlotte Dujardin, derefter nåede over 88 procent, var Dufour ude af medaljestriden.

Hun kan nu bruge de næste tre år på at finpudse samarbejdet med sin forholdsvis unge hest, så hun kan forsøge sig igen i Paris i 2024.

Dufour var ikke den eneste dansker, der imponerede på Baji Equestrian Park, hvor vinden føg, og flagene blafrede i sommervarmen.

Nanna Skodborg Merrald lagde fint ud med at score næsten 81 procent, men det var Carina Cassøe Krüth, som leverede aftenens første danske højdepunkt.

Den 38-årige OL-debutant kom på banen til tonerne af "Time of My Life" fra filmen "Dirty Dancing" og lavede stort set ingen fejl i sit program.

Mens musikken klingede ud, og hesten Heiline's Danciera stod stille i den afsluttende parade, var der taktfaste klapsalver fra de par hundrede tilskuere, der havde fået adgang til den lille endetribune på anlægget.

Dommerne belønnede den overraskende gode præstation med 83,329 procent, og Krüth sluttede som nummer syv. Nanna Skodborg Merrald endte på 11.-pladsen.

Synes du, at kommunen er der for dig?